Ο Παπούλιας έδειξε τον δρόμο στους 300!

16:23 16/2/2012 - Πηγή: 24wro
Με μια συμβολική κίνηση, έστω και καθυστερημένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας...
παραιτήθηκε της μηνιαίας αποζημίωσής του - πράξη που χαρακτηρίστηκε ως μήνυμα στους βουλευτές.

Την απόφασή του να παραιτηθεί της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι βάσει του κρατικού προϋπολογισμού «η ετήσια χορηγία προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ανέρχεται σε 283.694 ευρώ», δηλαδή περίπου 25.000 ευρώ τον μήνα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην εισπράττει πια την αποζημίωσή του, και φυσικά ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι θα το πράξει.

«Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που τον τιμά», ειδικά εν μέσω των θυσιών που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Αυτή η συμβολική κίνηση ήταν χθες πρώτο θέμα συζήτησης στα βουλευτικά πηγαδάκια. Οι «300» έχουν γίνει κατά καιρούς αποδέκτες του λαϊκού αιτήματος είτε να παραιτηθούν από τμήμα της βουλευτικής τους αποζημίωσης είτε να καταργήσουν τα προνόμιά τους.

Σημειώνεται ότι καθένας από τους 300 εθνοπατέρες χρειάζεται 660.000 ευρώ ετησίως για τον μισθό, τα επιδόματα, το αυτοκίνητο, το κινητό, τα γραφεία, τα ξενοδοχεία, τα αεροπορικά εισιτήρια, τους συνεργάτες και όλα τα άλλα προνόμια που δεν λένε να καταργήσουν.
Επίσης, το ΚΚΕ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υιοθετήσει την πρότασή του για κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και των άλλων προνομίων. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρεται: «Οι πολιτικοί κρίνονται πρωτίστως από τη θέση που παίρνουν απέναντι στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και στις κρίσιμες επιλογές που οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση. Κρίνονται από τη θέση που παίρνουν απέναντι σε αυτούς που απειλούν τον λαό και τον εκβιάζουν. Αν αυτά τα αποδέχονται ή τα ανέχονται, τότε ακόμα κι αν αρνούνται την οικονομική αποζημίωση ή μισθό, το μόνο αποτέλεσμα είναι να δίνουν άλλοθι στα αντιλαϊκά μέτρα».
Keywords
Τυχαία Θέματα