Ο Πάπας τιτιβίζει...

10:34 13/12/2012 - Πηγή: 24wro
Habemus Twitter θα μπορούν να αναφωνούν από εδώ και πέρα οι πιστοί, αφού από χθες ο...
Πάπας έχει πλέον τον δικό του προσωπικό λογαριασμό στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης!

Η είδηση αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον από τα ιταλικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ η εικόνα του 85χρονου Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ να πατάει τα πλήκτρα σε οθόνη ταμπλέτας-ηλεκτρονικού υπολογιστή, για να στείλει τη διαδικτυακή ευλογία του στο πιστό κοινό του Ιντερνετ,
έκανε τον γύρο του κόσμου.

Μάλιστα το πέρασμα του Ποντίφικα στην εποχή του microblogging, από τα χειρόγραφα κείμενα των 140 σελίδων που συνηθίζει, δεν έγινε με απόλυτη επιτυχία διαψεύδοντας έτσι το περίφημο... αλάθητο του Πάπα. Ο Ποντίφικας, όπως έδειξε η τηλεόραση του Βατικανού, στην αρχική του προσπάθεια να στείλει το πρώτο του «τιτίβισμα» δεν τα κατάφερε και τελικά για να αναρτηθεί το μήνυμα του στο Twitter τον βοήθησε ο αρχιεπίσκοπος Κλαούντιο Μαρία Τσέλι, που είναι επικεφαλής των επικοινωνιών του Βατικανού. Ο Τσέλι πλησίασε τον Βενέδικτο και πάτησε το enter σωστά για να αναρτηθεί το μήνυμα.

Στο πρώτο του «τιτίβισμα», λοιπόν, ο Ποντίφικας ανέφερε: «Αγαπητοί φίλοι, αισθάνομαι τόσο ικανοποιημένος που έρχομαι σε επαφή μαζί σας μέσω του Twitter. Σας ευχαριστώ όλους για τη γενναιόδωρη ανταπόκριση σας. Την ευλογία μου μέσα από την καρδιά μου». Το μήνυμα αυτό εστάλη μπροστά σε χιλιάδες πιστούς που είχαν σπεύσει να παρακολουθήσουν την εβδομαδιαία ομιλία του Πάπα στην Αίθουσα Παύλος Στ' στο Βατικανό και η πρώτη ερώτηση προς τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από κάποιον χρήστη ήρθε ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα.

«Αγαπητοί φίλοι, αισθάνομαι τόσο ικανοποιημένος που έρχομαι σε επαφή μαζί σας μέσω του Twitter. Σας ευχαριστώ όλους για τη γενναιόδωρη ανταπόκρισή σας. Την ευλογία μου μέσα από την καρδιά μου», γράφει στο πρώτο «τιτίβισμα» ο Ποντίφικας

Κάποιος χρήστης του Twitter, που ακολούθησε τον λογαριασμό @Pontifex (που είναι και ο επίσημος λογαριασμός που δημιούργησε ο Πάπας), έκανε τη μια από τις πρώτες ερωτήσεις που αναρτήθηκαν στο #askpontifex (σ.σ.: ρώτα τον Ποντίφικα). Ο χρήστης ρώτησε: «Πώς μπορούν οι πιστοί να γιορτάζουν το Ετος της Πίστεως στην καθημερινή τους ζωή» και έλαβε την απάντηση μέσω του Twitter: «Συνομιλώντας με τον Ιησού μέσω προσευχής, ακούγοντας αυτά που σας λέει το Ευαγγέλιο και αναζητώντας Τον στους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης».

Οπως έγινε γνωστό, τα παπικά tweets θα αναρτώνται στα Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά, Γερμανικά, Πολωνικά και Αραβικά, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και άλλες γλώσσες.

Ο Πάπας δεν θα γράφει ο ίδιος τα tweets του από εδώ και πέρα, αλλά θα βάζει σε όλα την υπογραφή του, ενώ θα απαντάει σε σχετικές ερωτήσεις με «την πίστη και τις πεποιθήσεις» αρχικά μόνο κάθε Τετάρτη. Μέσα σε λίγες ώρες, πάντως, τον λογαριασμό του Ποντίφικα ακολουθούσαν περισσότεροι από 660.000 «φίλοι», ενώ, όπως έγινε γνωστό, για λόγους αρχής ο Πάπας δεν θα ακολουθεί κανένα λογαριασμό.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα