Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

16:36 4/3/2012 - Πηγή: 24wro
Την συνεισφορά του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου... στον διάλογο με την Καθολική Εκκλησία εξήρε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Αποτελεί πολύτιμο στέλεχος όχι μόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και της Ορθοδοξίας, εκφράζει την αυθεντική φωνή της Ορθοδοξίας. Τον χρειαζόμαστε και τον εκτιμούμε», είπε ο Πατριάρχης.

«Είναι το δεξί χέρι του Προέδρου του Διαλόγου με την Καθολική Εκκλησία, του Μητροπολίτη Περγάμου, και σε άλλα Οικουμενικά φόρουμ» πρόσθεσε ο Πατριάρχης αναφερόμενος στην συμμετοχή
του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στους διαλόγους με τους ετεροδόξους.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος δέχεται επιθέσεις μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συμβολή του στο διάλογο αυτό και έχει γι’ αυτό υποβάλλει την παραίτησή την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα αποφασίσει για το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας που συμμετείχε σήμερα στην Πατριαρχική θεία λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας στο ναό του Αγίου Γεωργίου, βρίσκεται στο Φανάρι επικεφαλής ομίλου προσκυνητών από τη μητρόπολη Μεσσηνίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα