Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

16:03 6/11/2012 - Πηγή: 24wro
Με έντονα συναισθηματικό τόνο ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησε την τελευταία ομιλία της πολιτικής του καριέρας στο Des Moines...
της Άϊοβα, εκεί από όπου ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία.

Από εκεί ξεκίνησε η τρελή κούρσα του γερουσιαστή από το Ιλινόις που κατάφερε να νικήσει την εσωκομματική του αντίπαλο Χίλαρυ Κλίντον και να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών και το εισητήριο για τον Λευκό Οίκο.

Μιλώντας λίγα μόλις βήματα από το σημείο που το 2008 ξεκίνησε την εκστρατεία του ο Αμερικανός πρόεδρος ξέσπασε σε δάκρυα.

«Επέστρεψα για να σας ζητήσω να μας βοηθήσετε
να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε, γιατί από εδώ ξεκίνησε το κίνημα της Αλλαγής» είπε μεταξύ άλλων ο Ομπάμα και συγκινήθηκε: «Για όλους εσάς που έχετε ζήσει και αναπνέετε τη σκληρή δουλειά της αλλαγής θέλω να σας ευχαριστήσω. Πήρατε την εκστρατεία αυτή και την κάνατε δική σας, ξεκινώντας ένα κίνημα που εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα..»

«Όταν οι κυνικοί είπε ότι δεν θα μπορούσαμε, είπατε ναι μπορούμε. Είπατε ναι μπορούμε και το κάναμε. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, το κάναμε», είπε εμφανώνς συγκινημένος ο Μπαράκ Ομπάμα.

Σκούπιζοντας περιστασιακά τα δάκρυά από τα μάτια του, ο Ομπάμα απευθύνθηκε σε ένα πλήθος άνω των 20.000 ανθρώπων και προσπάθησε να δώσει ένα συναισθηματικό τόνο σε μια προεκλογική εκστρατεία πολύ διαφορετική από εκείνη που έκανε τέσσερα χρόνια πριν.

Δεν υπήρχε πια η δυναμική αφήγηση της «ελπίδας» που σαγήνευσε τους ψηφοφόρους, ούτε η σκοτεινή τετραετία Μπους. Αντ’ αυτών υπήρχε μια πιοεπιχειρηματική προσέγγιση σε ένα δύσκολο έργο: πώς να επανεκλέγει ένας πρόεδρος που έχει σημειώσει κάποιες επιτυχίες αλλά έχει μειωμένη δημοτικότητα και καλείται να αντιμετωπίσει μια οικονομία σε κακή κατάσταση.

«Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του 2008 και του 2012 είναι ότι η αίσθηση της αποστολής έχει αλλάξει», είπε ένας σύμβουλος της εκστρατείας του Ομπάμα στην Huffington Post.

«Το 2008, υπήρχε η αίσθηση της αισιοδοξίας και της ελπίδας σε όλη την αποστολή. Την αλλαγή του κόσμου. Το 2012, η αποστολή είναι περισσότερο η σαφής αναγνώριση του πόσο σημαντικό είναι να σταματήσει η άλλη πλευρά. Πρόκειται για μια πιο ζοφερή, περισσότερο. ρεαλιστική αίσθηση της αποστολής» σημειώνει υπο καθεστώς ανωνυμίας ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου.
apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα