Ο Ομπάμα έχει ελαφρύ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις

09:13 16/10/2012 - Πηγή: 24wro
Μπορεί να μένουν μόλις τρεις εβδομάδες ως τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά ο...
Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνεϊ δίνουν σκληρή μάχη ώστε να καταφέρει να επικρατήσει κάποιος από τους δύο. Οι δημοσκοπήσεις μπορούν να χαρακτηριστούν ως ρώσικη ρουλέτα καθώς πριν από λίγες εβδομάδες ο Ρεπουμπλικανός
υποψήφιος είχε την πρωτιά, ενώ τώρα φαίνεται ότι το σκηνικό ανατρέπεται με τον Ομπάμα να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα ο αφροαμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι θα κερδίσει τις εκλογές με ένα 49% των ψήφων έναντι ποσοστού 46% που συγκεντρώνει ο Ρόμνεϊ, όπως αναφέρει η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σημειώνεται πάντως ότι η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι μικρότερη του περιθωρίου σφάλματος που έχει η δημοσκόπηση αυτή.

Στις πολιτείες-κλειδιά Κολοράντο, Φλόριντα, Αϊόβα, Νεβάδα, Νιου Χάμσαϊρ, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Βιρτζίνια και Ουισκόνσιν, ο Ομπάμα προηγείται επίσης με 51% των ψήφων έναντι 46% που λαμβάνει ο Ρόμνεϊ.

Δυσάρεστα φαίνεται πως είναι τα νέα για τα δύο επιτελεία σε ό,τι αφορά τα οικονομικά τους προγράμματα, καθώς μόνο το 51% των πιθανών ψηφοφόρων εμπιστεύεται τον Ρόμνεϊ ότι θα βελτιώσει την οικονομική κατάσταση, έναντι ποσοστού 48% που εμπιστεύεται τον Ομπάμα.

Παράλληλα, το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ωστόσο ότι η πολιτική του Ρόμνεϊ θα είναι πιο ευνοϊκή για τους πλούσιους απ' ό,τι για τη μεσαία τάξη. Αντιθέτως το 68% πιστεύει ότι η πολιτική του Ομπάμα θα είναι πιο πολύ υπέρ της μεσαίας τάξης.

Τέλος μπορεί ο Ομπάμα υστερεί κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων, αλλά είναι το φαβορί, με 78%, μεταξύ των ψηφοφόρων άλλων φυλετικών ομάδων.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση αυτή έγινε σε δείγμα 1.252 ενηλίκων, μεταξύ των οποίων 1.063 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι και 923 πιθανοί ψηφοφόροι, μεταξύ της 10ης και της 13ης Οκτωβρίου και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος συν/πλην 3,5 μονάδων.

lifo.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα