Ο νέος ρόλος της Ακρόπολης…

00:01 19/1/2012 - Πηγή: 24wro

Η Ακρόπολη, η κορυφαία ατραξιόν της Ελλάδας για 2.500 χρόνια, μπορεί να ετοιμάζεται για ένα μεγαλύτερο ρόλο, αναφέρει ...

το πρακτορείο Bloomberg σχολιάζοντας το θέμα της ενοικίασης των ελληνικών αρχαιολογικών χώρων.
Για ένα μεγαλύτερο ρόλο μπορεί να ετοιμάζεται η Ακρόπολη, αναφέρει το πρακτορείο
Bloomberg, σχολιάζοντας την είδηση της ενοικίασης των ελληνικών αρχαιολογικών χώρων.
Στο δημοσίευμα του το Bloomberg επισημαίνει ότι η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα μνημεία της για να κερδίσει χρήματα καθώς η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να αποτρέψει την πτώχευση και την κατάρρευση της οικονομίας.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο η ελληνική κυβέρνηση χαμήλωσε το κόστος για την απόκτηση άδειας χρήσης αρχαιολογικών χώρων και μουσείων στα 1.600 ευρώ την ημέρα για τηλεοπτικά συνεργεία από έως και 4.000 ευρώ που ήταν σε τιμοκατάλογο του 2005. Για τους επαγγελματίες φωτογράφους η νέα τιμή είναι στα 200 ευρώ από 300 ευρώ προηγουμένως, σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού.
Το πρακτορείο σημειώνει ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Πολιτισμού έχει μειωθεί κατά 20% από το 2010. Την ίδια στιγμή τα έσοδα από τις επισκέψεις στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους αυξήθηκαν κατά 5,3% στα 41,2 εκατ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, σύμφωνα με την ελληνική στατιστική υπηρεσία.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα