Ο μοναχός που έγινε ράπερ...

15:15 10/9/2011 - Πηγή: 24wro
Πέταξε το ράσο και έγινε ράπερ! Μετά από δώδεκα χρόνια μοναστικής ζωής, ο Τένζιν Ντόνγιανγκ, που στα επτά του χρόνια τού δόθηκε ευλογία από τον Δαλάι Λάμα, ξεκινάει την καριέρα του στη μουσική. «Είμαι ακόμη Λάμα» λέει «και απλώς θα ακολουθήσω το δικό μου μονοπάτι...»
Ανθρώπινα θέλει να ζήσει ο Γκόμο Τούλκου. Αυτό είναι σήμερα το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Τένζιν Ντόνγιαγνκ που ονειρεύεται να πετύχει στη μουσική βιομηχανία κάνοντας αυτό που αγαπά. Το τραγούδι είναι αυτό που θέλει να κάνει στη ζωή του. Αλλωστε, λέει, δεν χρειάζεται να ανεβαίνεις στα βουνά για να παραμείνεις... άγιος. Η ηρεμία
θα συνεχίσει να αποτελεί τρόπο ζωής για εκείνον.
Οι σκέψεις αυτές πριν από περίπου δύο χρόνια τον έκαναν να απαρνηθεί τα ρούχα της θιβετιανής θρησκείας, όταν βρισκόταν στη Γαλλία. Γεννημένος το 1988 από Καναδούς γονείς με καταγωγή από το Θιβέτ, ο Τένζιν Ντόνγιανγκ δεν φανταζόταν ποτέ τη μοίρα του.
Και όμως, το 1995, όταν ήταν μόλις επτά ετών, αναγνωρίστηκε από τον Δαλάι Λάμα ως η 23η μετενσάρκωση του παππού του Γκιάτσο. Εναν τίτλο που θα τιμά πάντα, απλώς θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, όπως λέει.
Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το πρώτο του single από τη δισκογραφική εταιρεία Universal. Και ενώ στο παρελθόν φωτογραφιζίταν στο πλευρό του Δαλάι Λάμα φορώντας το ράσο του, στο βιντεοκλίπ «Photograph» περιτριγυρίζεται από γυναίκες.
Σκοπός του είναι μετά από χρόνια αφιέρωσης στην πνευματική ζωή του Θιβέτ να γνωρίσει τον κόσμο. Αλλωστε, και άλλοι όπως και αυτός το έχουν κάνει, όπως, για παράδειγμα, ο Οσάλ Χίτα Τόρες, ένας άλλος νεαρός Λάμα, που τώρα έχει αφιερωθεί στη σκηνοθεσία.
Keywords
Τυχαία Θέματα