Ο Ι. Χατζηαντωνίου, νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης

22:35 29/3/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Ιωάννης Χατζηαντωνίου ανέλαβε... την προεδρία της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν για την εκλογή νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου για την τριετία 2012-2015.
Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΔΝΕ, Νίκος Αρβανίτης, σε δηλώσεις του, επεσήμανε ότι η Διεθνής Ναυτική Ένωση συμπληρώνει εφέτος 90 χρόνια συνεχούς δυναμικής και γόνιμης προσφοράς στη ναυτιλιακή κοινότητα, τον εμπορικό κόσμο αλλά
και τον τομέα της κρουαζιέρας.
Αναφερόμενος στην εξαγγελία για μεταφορά περιουσιακών στοιχείων του ΟΛΠ Α.Ε. και του ΟΛΘ Α.Ε στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), είπε ότι η Ένωση έχει δημοσιοποιήσει τις θέσεις της και είναι υπέρμαχος για λιμάνια βιώσιμα, ανταγωνιστικά και φιλικά στους χρήστες λιμενικών υπηρεσιών και στην τοπική κοινωνία.
Δεν πρέπει να μας φοβίζει η πλήρης ιδιωτικοποίηση των φορέων παροχής λιμενικών υπηρεσιών, αντίθετα έπρεπε να την είχαμε προχωρήσει πιο έγκαιρα και χωρίς καθυστερήσεις, θέτοντας όμως η Πολιτεία τους κατάλληλους κανόνες, υπογράμμισε ο κ. Αρβανίτης.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το λεγόμενο αττικό λιμενικό σύστημα που θα μπορούσε να δώσει οικονομίες κλίμακας και ανάλογη αναπτυξιακή ώθηση (όπως για παράδειγμα ανάπτυξη της Ελευσίνας σε κύριο λιμάνι χύδην φορτίων και του Λαυρίου σε λιμάνι σταθμό κρουαζιέρας κ.ά.) δεν έχει καν τεθεί σε συζήτηση.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα