Ο δράκος ποζάρει στον τόπο του εγκλήματος

15:12 13/8/2012 - Πηγή: 24wro
Το «Εθνος της Κυριακής» φέρνει στο φως για πρώτη φορά φωτογραφίες του Πακιστανού Αχμέντ Βακάς...
που είχε τραβήξει στα βράχια της Πάρου λίγο πριν από την άγρια επίθεση στη 15χρονη

Ποζάρει χαλαρός, με σπορ εμφάνιση στα βράχια που χτύπησε αδίστακτα τη 15χρονη.

Τον προσήγαγαν με αστυνομικά αυτοκίνητα που τα σκούρα τζάμια τους δεν άφηναν περιθώριο να δει κανείς το πρόσωπό του. Τον κράτησαν σε υπόγειο κρατητήριο, για να μην μπορέσει κανείς... παρείσακτος
να έχει πρόσβαση εκεί. Τον μετέφεραν στον εισαγγελέα φορώντας του κουκούλα που κάλυπτε όλα του τα χαρακτηριστικά...

Ο Αχμέντ Βακάς, ο Πακιστανός που κατηγορείται για τον σοβαρό τραυματισμό της 15χρονης στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, είναι αδιαμφισβήτητα το πιο πολυσυζητημένο άτομο της τελευταίας εβδομάδας. Ωστόσο, το πρόσωπό του είδαν μόνο άμεσα εμπλεκόμενοι με τον χειρισμό της υπόθεσης: οι αστυνομικοί, οι δικηγόροι και οι ανακριτικές Αρχές που τον εξέτασαν.

Σήμερα το «Εθνος της Κυριακής» φέρνει στο φως για πρώτη φορά το πρόσωπο του δράστη, που με κυνισμό και ψυχραιμία ομολόγησε την ειδεχθή επίθεση σε βάρος του κοριτσιού. Τις φωτογραφίες είχε «ανεβάσει» ο ίδιος στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε στο Facebook. Πολλές από αυτές μάλιστα έχουν τραβηχτεί στα ίδια βράχια, στα οποία επιτέθηκε στη 15χρονη!

Με πιο... επίσημη ένδυση, αγκαλιά με φίλο του.
Την ταυτοπροσωπία των φωτογραφιών με τον δράστη επιβεβαιώνουν οι Παριανοί και οι Πακιστανοί που τον γνώρισαν προσωπικά στην Πάρο. Και ζητούν, αν αποδειχθεί ότι το έχει κάνει, την παραδειγματική του τιμωρία...

Η αποκάλυψη των στοιχείων του δράστη της συγκλονιστικής υπόθεσης που σημειώθηκε στις 22 Ιουλίου δεν φαίνεται να έχει σταματήσει τις συζητήσεις στο νησί. Πολλά λέγονται, ακόμη περισσότερα υπονοούνται, ενώ την ίδια στιγμή διατυπώνονται και ερωτήματα σχετικά με τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Πακιστανοί που εξακολουθούν να βρίσκονται και να εργάζονται στο νησί είναι πανικοβλημένοι. «Αυτό το κακό που προκάλεσε ο Αχμέντ, μας έχει καταστρέψει όλους μας. Αν το έκανε, να τιμωρηθεί. Ομως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε εγκληματίες. Προσπαθούμε να δουλεύουμε τίμια για να μπορούμε να ζούμε και να στέλνουμε στο Πακιστάν», μας είπε ένας. «Από την προηγούμενη Κυριακή δεν τολμούμε να κυκλοφορήσουμε μόνοι. Είμαστε περισσότεροι από δύο κάθε φορά. Αν συμβεί κάτι, ο άλλος να ειδοποιήσει», μας λέει ο φίλος του.

Οι περισσότεροι μετανάστες απασχολούνται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κατά τους θερινούς μήνες. Τον χειμώνα, όποτε βρίσκουν μεροκάματο, δουλεύουν στα χωράφια. Μας διαβεβαιώνουν ότι προσπαθούν να διώχνουν «όσους προσβάλλουν και δημιουργούν κακό όνομα στους Πακιστανούς» και διηγούνται μια χαρακτηριστική ιστορία. Πριν από λίγο καιρό ένας συμπατριώτης τους έκλεψε μία κάμερα από έναν τουρίστα. Οταν το κατάλαβαν, τον υποχρέωσαν να την επιστρέψει και στον δράστη έβγαλαν εισιτήρια και τον έδιωξαν από την Πάρο.
Ακόμη και
Keywords
Τυχαία Θέματα