Ο δισεκατομμυριούχος Πρόχοροφ αντίπαλος του Πούτιν!

16:42 13/12/2011 - Πηγή: 24wro
Προετοιμάζεται για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Ρωσίας, στις εκλογές του Μαρτίου… Ο λόγος για τον Μιχαήλ Πρόχοροφ, έναν πάμπλουτο επιχειρηματία που ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία της Ρωσίας κατά τις εκλογές του επόμενου Μαρτίου για να προσπαθήσει, αν τα καταφέρει, να στερήσει από τον Βλάντιμιρ Πούτιν τη δυνατότητα να επιστρέψει στην προεδρία με άλλη μία νίκη-περίπατο.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου με την
οποία ανακοίνωσε τις προθέσεις του, ο Πρόχοροφ απέφυγε να επικρίνει τις ενέργειες του πρωθυπουργού ή του προέδρου Μεντβέντεφ αλλά απέφυγε και να ταυτιστεί πλήρως και με τα αντιπρωθυπουργικά αισθήματα των διαδηλωτών που βγήκαν το Σάββατο στο δρόμο.
Επισήμανε πάντως ότι «η κοινωνία ξυπνά» και ότι «οι Αρχές που δεν θα ανοίξουν διάλογο με την κοινωνία πρέπει να φύγουν». Στάθηκε ιδιαίτερα στο σημείο του πόσο σημαντικό θα είναι γι’ αυτόν να καταφέρει να συσπειρώσει δίπλα του τη μεσαία τάξη. Για να κατέβει στις εκλογές πρέπει να συγκεντρώσει δύο εκατομμύρια υπογραφές, κάτι που θα είναι καθοριστικής σημασίας δοκιμασία ενόψει των εκλογών.
Ο εργένης Πρόχοροφ διαθέτει περιουσία που ανέρχεται σε 18 δισεκατομμύρια δολάρια την οποία απέκτησε στη χαώδη μετασοβιετική περίοδο με επενδύσεις στον τραπεζικό και μεταλλευτικό τομέα. Από το 2010 είναι ιδιοκτήτης της ομάδας των New Jersey Nets.
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε να κάνουν πορείες χιλιάδες διαδηλωτές… σκηνικό που θυμίζει Ελλάδα! Κυκλοφορούν ψίθυροι ότι οι διαδηλώσεις είναι υποκινούμενες από κάποιον εξωτερικό παράγοντα.
Πάντως για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια ο Πούτιν φαίνεται να μην έχει τόσο εύκολο έργο…

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα