Ο businessman που έγινε Ταρζάν

15:20 9/7/2011 - Πηγή: 24wro
Πριν από δεκαπέντε χρόνια έκανε παρέα με τους οικονομολόγους-καρχαρίες… της Γουόλ Στριτ. Εδώ και καιρό όμως προτιμά απλώς να ζει στην άγρια φύση όπου «τα ζώα δεν έχουν σακίδια, τα κογιότ δεν έχουν πιστωτική και κανένας κάστορας δεν υπέστη έξωση επειδή δεν πλήρωνε ενοίκιο!»

Ο Τζον προτού καταφύγει στην άγρια ομορφιά του Νότου των ΗΠΑ λάτρευε τον... θεό του δολαρίου. Ήρθε όμως η στιγμή, στα 62 του, που ένιωσε απώθηση και άφησε πίσω
του πολυτελείς επαύλεις, ακριβά αυτοκίνητα, σοφέρ και την πρώτη του γυναίκα, που τα προτιμούσε, και αποφάσισε να ζήσει ψαρεύοντας και κυνηγώντας, με καταφύγιο καλύβες χτισμένες πάνω σε δέντρα.

Τα ετήσια έξοδά του είναι μόλις 5.000 δολάρια, ποσό που συγκεντρώνει πουλώντας τις γούνες των ζώων που σκοτώνει ή κάνοντας μερεμέτια στα πλησιέστερα σπίτια στους βάλτους.

Μίλησε στον δημοσιογράφο του γαλλικού περιοδικού «Paris Match», χωρίς να αναφέρει το επώνυμό του, επειδή τον συνδέει με το παρελθόν που θέλει να βγάλει από πάνω του, όπως τις γραβάτες που φορούσε στη Γουόλ Στριτ. Μάλιστα, έχει βρει έναν μάλλον πρακτικό τρόπο να τις αξιοποιήσει. Έφτιαξε με αυτές πάτσγουρκ καθισματάκι για τη φτιαγμένη από ξύλα του δάσους κουνιστή πολυθρόνα του!

Ο Τζον έμαθε να επιβιώνει και να τα βγάζει πέρα στη φύση από το μηδέν, όπως είχε κάνει εξάλλου και στην πρώτη ζωή του, αυτή του αυτοδημιούργητου μεγαλοεπιχειρηματία. Στα 21 του εγκατέλειψε τον στρατό και χάρη σε ένα δάνειο που έδιναν τότε στους στρατιώτες απέκτησε ακίνητο το οποίο νοίκιασε.

Στη συνέχεια επεκτάθηκε στον μεσιτικό τομέα. Οι δουλειές του πήγαιναν πολύ καλά, με εξαίρεση την οικονομική κρίση στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Τότε άλλαξε ρότα και έγινε σύμβουλος επενδύσεων - απόφαση που τον δικαίωσε. Κέρδιζε 10.000 δολάρια τον μήνα και είχε όλα αυτά που στοιχειοθετούσαν το αμερικανικό όνειρο της αφθονίας.

Ένα βράδυ που είχε πιεστεί πολύ από τη δουλειά αποκοιμήθηκε σε μια καλύβα που είχε φτιάξει κοντά στην έπαυλή του και κατάλαβε ότι η φύση ήταν αυτό που είχε ανάγκη. Την επόμενη μέρα πήρε το αυτοκίνητό του και έφυγε για την επαρχία.

Ξεμπέρδεψε με τις εκκρεμότητες της προηγούμενης ζωής του και βρήκε τη γαλήνη, αλλά και τον νέο έρωτα. Πλέον συζεί με την 35χρονη Χέδερ που μοιράζεται τα ίδια ενδιαφέροντα με εκείνον, και είναι ευτυχισμένος.
Keywords
Τυχαία Θέματα