Ο Μπεγλίτης διέταξε ΕΔΕ για την εισβολή των αποστράτων

23:30 30/9/2011 - Πηγή: 24wro
Στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προχωρά το υπουργείο Άμυνας με αφορμή...
«τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο χώρο του υπουργείου κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αποστράτων» όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΥΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης έδωσε εντολή στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί εάν τελέστηκαν τυχόν αξιόποινες πράξεις
στρατιωτικών οργάνων.

Ο κ. Μπεγλίτης επικοινώνησε επίσης και με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράικου, η οποία αναμένεται να προβεί στη διενέργεια των αναγκαίων δικαστικών πράξεων όσον αφορά στη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Οι απόστρατοι αξιωματικοί, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις τους, παραβίασαν την κεντρική πύλη και μπήκαν μέσα στον περίβολο του Πενταγώνου, κρατώντας μια μεγάλη ελληνική σημαία και φωνάζοντας συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Οι απόστρατοι ζητούσαν να συναντηθούν με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, και να του παραδώσουν τα αιτήματά τους.

Η εισβολή των απόστρατων στο υπουργείο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού, ο οποίος από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για τραμπουκισμούς και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θα παταχθούν άμεσα.

Μετά το τελεσίγραφο Μπεγλίτη, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος δέχθηκε αντιπροσωπία των ενώσεων αποστράτων και στη συνέχεια κατέβηκε στο προαύλιο και, συζητώντας μαζί τους, τους έπεισε να αποχωρήσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα