Ο Αβραμόπουλος και το σπαθί του ...Μέγα Αλέξανδρου!

21:58 16/2/2012 - Πηγή: 24wro
Θέματα που αφορούν την...
ελληνική παρουσία στο ΝΑΤΟ, το νέο ρόλο της Συμμαχίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής στο Σικάγο,τον Μάιο του 2012, την πρόταση για βελτιστοποίηση των αμυντικών δυνατοτήτων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ -εν μέσω της οικονομικής κρίσης που περιορίζει τους εθνικούς προϋπολογισμούς- οι σχέσεις της χώρας μας με γειτονικά κράτη- συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας- το Κυπριακό, η αντιπυραυλική ασπίδα και οι σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ
εξετάσθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Ράσμουσεν, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από τη συμμετοχή της χώρας μας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.
Στις δηλώσεις του, ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι τα σοβαρά οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, επ’ ουδενί έχουν διασαλέψει το αμυντικό σύστημα της Ελλάδας. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα παραμένει σημαντικός παράγοντας ασφάλειας, συνεργασίας και συνεννόησης στην ευρύτερη περιοχή.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ έκανε λόγο για δύσκολες οικονομικές συνθήκες και για την ανάγκη το ΝΑΤΟ να κάνει δύσκολες επιλογές. Εξέφρασε πάντως τη βεβαιότητα ότι η Συμμαχία ως «οικογένεια που ο ένας βοηθά τον άλλο» θα βγει δυνατότερη από την κρίση και αυτό θα επιβεβαιωθεί στη Σύνοδο Κορυφής.
Το καλύτερο όμως ο υπουργός το άφησε για το τέλος, όπου έκανε δώρο στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ το ...σπαθί του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τον συμβολισμό να είναι κάτι παραπάνω από κατανοητός.

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα