Ο Ακης εκμυστηρευόταν τα πάντα στις γυναίκες του

07:22 20/7/2012 - Πηγή: 24wro

Περίοπτη... θέση στην απολογία του Νίκου Ζήγρα έχουν οι γυναίκες που εμπλέκονται...στην υπόθεση με τις offshore και τις μίζες. Ο εξάδελφος μίλησε για την πρώην σύζυγο του Ακη, τη Γερμανίδα Γκούντρουν, την προφυλακισμένη νυν σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, αλλά και άλλες, όπως τη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, που είναι επίσης προφυλακισμένη, την επίσης κατηγορούμενη Μαρία-Ταλίτα Τσεκούρα και την εμπλοκή της με την offshore ΝΟBILIS, καθώς και για ακόμη μία γυναίκα που
κατείχε θέση συμβούλου στο υπουργείο Αμυνας, για την οποία είπε:

«Επίσης θέλω να σας αναφέρω... να ελέγξετε πρόσωπα, όπως τη Μαργαρίτα Τ..., κάτοικο Ελβετίας, η οποία φέρεται ιδιοκτήτρια ενός υπερπολυτελούς διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος στο όνομα της κόρης του Αρετής.

Εδώ θα πρέπει να ελέγξετε πώς πληρώθηκε το τίμημα του διαμερίσματος, ποια ήταν η σχέση της με τον Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγο του Βασιλική Σταμάτη, καθώς και το πώς βρέθηκε η Τ... να κατέχει θέση συμβούλου στο υπουργείο Αμυνας. Θα πρέπει να ελέγξετε πόσες χιλιάδες δολάρια πήγε στο εξωτερικό σε τσάντες η πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, προκειμένου να συναινέσει στο διαζύγιο.

Γνωρίζω ότι πήρε με εφάπαξ καταβολή πάνω από 500.000 δολάρια και συμφώνησαν ο Τσοχατζόπουλος να της καταβάλλει κάθε μήνα το ποσόν των 3.000 ευρώ, ποσό το οποίο δεν δηλωνόταν πουθενά. Η Γκούντρουν από τότε που παντρεύτηκε τον Τσοχατζόπουλο δεν είχε ποτέ δουλέψει από όσο γνωρίζω και ούτε είχε περιουσία στην Ελλάδα».

Και σε άλλο σημείο: «Τόσο η πρώην όσο και η νυν σύζυγος του Τσοχατζόπουλου γνωρίζουν τα πάντα και αυτό διότι ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος εκμυστηρευόταν τα μυστικά του στις γυναίκες του, όπως ο ίδιος μου έλεγε».

Στην απολογία του ο Ν. Ζήγρας αναφέρθηκε εκτενώς στην εμπλοκή της προφυλακισμένης λογίστριας του πρώην υπουργού Φρόσως Λαμπροπούλου και της επίσης κατηγορούμενης Μαρίας-Ταλίτα Τσεκούρα με την offshore NOBILIS:

«Ο Τσοχατζόπουλος και η Λαμπροπούλου προσπάθησαν να βρουν ένα πρόσωπο στο εξωτερικό, κάτοικο ΗΠΑ, προκειμένου να το χρίσουν ως μέτοχο-ιδιοκτήτη της εταιρείας NOBILIS, χωρίς να μεταβιβάσει τις μετοχές ο Τσοχατζόπουλος και να προβούν με αυτόν τον τρόπο σε νομιμοποίηση της εταιρείας, που αγόρασε το ακίνητο στην Ακρόπολη.

Πράγματι βρέθηκε κάποιος πολύ φίλος της Λαμπροπούλου, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ με το όνομα Ν.Γ. Εδώ θα πρέπει να ερευνηθεί ο ρόλος που διαδραμάτισε ο πατέρας της Μ. Τσεκούρα, καθώς και η ίδια, δηλαδή με ποιον τρόπο νομιμοποίησαν τον ως άνω Γ. Θεωρώ ότι θα έχει ενδιαφέρον να ελεγχθούν οι λογαριασμοί της NOBILIS και της Τσεκούρα για το χρονικό διάστημα μετά την αγορά του ακινήτου κατά το 2001 από την εταιρεία TORCASΟ, συμφερόντων Τσοχατζόπουλου. Η αγορά... ήταν εικονική...

Η Λαμπροπούλου ορίστηκε από τον Τσοχατζόπουλο μέσω της Τσεκούρα ως φοροτεχνικός εκπρόσωπος της εταιρείας και σε συνεργασία με τον Τσοχατζόπουλο έφτιαξαν ένα μισθωτήριο συμβόλαιο... και στη συνέχεια η Λαμπροπούλου εξέδι
Keywords
Τυχαία Θέματα