Ο ECONOMIST ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ

22:27 9/8/2012 - Πηγή: 24wro

Να δράσει άμεσα και να επιλέξει μεταξύ μίας ακριβής διάλυσης της Ευρωζώνης νωρίτερα...
και μία πραγματικά καταστροφικής αργότερα καλεί τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ο Economist.Με ένα καυστικό εξώφυλλο ο βρετανικός Economist, παρουσιάζει την Άνγκελα Μέρκελ προβληματισμένη και με λίγο ουίσκι, να καταστρώνει
σχέδια έκτακτης ανάγκης για το «πώς να διαλυθεί το ευρώ».
«Συντεταγμένη διάλυση της Ευρωζώνης θα ήταν γεμάτη ρίσκα και πανάκριβη, όπως και το να περιμένει κανείς να εμφανιστεί μία λύση» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ειδικότερα, το βρετανικό περιοδικό προτείνει μία πιο ομοσπονδιακή Ευρώπη με δημιουργία μίας τραπεζικής ένωσης και αμοιβαιοποίηση μέρους του υφιστάμενου χρέους. Ουσιαστικά δηλαδή «περίπου αυτό που σκέφτεται η κ. Μέρκελ». Παράλληλα, ο Economist παρουσιάζει ένα άλλο από τα σενάρια αυτό της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Όπως σημειώνει με ένα πακέτο βοήθειας στην Αθήνα για να πορεύεται εκτός ευρώ, το άμεσο κόστος θα ήταν, θεωρητικά διαχειρίσιμο. Αλλά, όπως επισημαίνεται, ο ασκός του Αιόλου που θα άνοιγε με την απόδειξη ότι το ευρώ είναι αναστρέψιμο θα προκαλούσε πανικό που θα βύθιζε την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Κύπρο και την Ισπανία.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η καγκελάριος τότε δεν θα είχε χρόνο να διαπραγματευτεί την περίφημη δημοσιονομική πειθαρχία ως αντάλλαγμα για νέα στήριξη.

Ο Economist προτείνει πιο ομοσπονδιακή Ευρώπη, με τραπεζική ένωση, μερική αμοιβαιοποίηση χρέους, δημοσιονομική πειθαρχία και πολιτικές προώθησης της ανάπτυξης. «Αυτή, περίπου, φαίνεται να είναι και η λύση που σκέφτεται η κυρία Μέρκελ, αλλά η συνταγή είναι άχρηστη αν δεν εφαρμοστεί» τονίζει.

apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα