Νικήτρια η αποχή στις εκλογές των ηθοποιών

19:46 12/4/2012 - Πηγή: 24wro
Μόνο το 40% των μελών του Σωματείου ...Ελλήνων Ηθοποιών προσήλθε στις κάλπες, με αποτέλεσμα η αποχή να ανέλθει στο 60%.

Από τους 2.000 εγγεγραμμένους στο ΣΕΗ, μόνον 800 ψήφισαν για να εκλέξουν τη νέα διοίκηση του σωματείου, η οποία καλείται να λύσει τα σοβαρότατα προβλήματα του κλάδου, καθώς η ανεργία έχει αγγίξει το 90%, και περνάει τη δυσκολότερη ίσως ιστορική περίοδο από την ίδρυση του ΣΕΗ.

Η
Ελένη Ράντου δεν κατέβηκε τελικά υποψήφια, γιατί το καταστατικό το απαγορεύει σε ηθοποιούς - θεατρικούς επιχειρηματίες.

Ωστόσο, η πρωταγωνίστρια παρακολούθησε όλη τη διαδικασία των εκλογών και έμεινε μέχρι αργά το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στο σωματείο, για να στηρίξει τους συναδέλφους της που ήταν υποψήφιοι με την κίνηση Ενωμένοι Ηθοποιοί.

Στο μέλλον, όταν αλλάξει το καταστατικό, η Ελένη θα μπορεί να γίνει μέλος του σωματείου ηθοποιών και να διεκδικήσει μια έδρα στο συμβούλιο.

Η διαδικασία της καταμέτρησης των σταυρών που έλαβαν οι υποψήφιοι - εκτός από την Κίνηση Ηθοποιών- θα ολοκληρωθεί αύριο. Βγήκαν όμως οι έδρες. Έλαβαν επτά έδρες η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών (ΔΕΗ), οι Ενωμένοι Ηθοποιοί, που μπαίνουν πρώτη φορά στο συμβούλιο, πέντε έδρες, η Κίνηση Ηθοποιών τέσσερις έδρες (Σπύρος Μπιμπίλας, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Φώτης Αρμένης και Κλεοπάτρα Ροντήρη, απόγονος του αξέχαστου Δημήτρη Ροντήρη) και η Ελεύθερη Έκφραση μία έδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», αυτή τη φορά θα αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συμβούλιο, αφού μέχρι αργά χθες βράδυ συζητιόταν συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων των Ενωμένων Ηθοποιών και της Κίνησης Ηθοποιών, ενώ μέχρι χθες την πρωτοκαθεδρία είχε η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών.

Πολλοί επώνυμοι ηθοποιοί προσήλθαν για να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές. Ανάμεσά τους οι Κώστας Καζάκος, Γρηγόρης Βαλτινός, Ορφέας Αυγουστίδης, Άννα Φόνσου, Ζαχαρίας Ρόχας, Ηρώ Μανέ και Δημήτρης Φραγκιόγλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα