Νίκη κατά… Στράτος

22:20 21/5/2011 - Πηγή: 24wro
Έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Στράτο Περπέρογλου (ρεκόρ…
ανδρικής καριέρας με 33 πόντους) ο Παναθηναϊκός έκανε κόντρα στον ΠΑΟΚ το 2-0 στην σειρά της ημιτελικής φάσης των play-offs της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «πράσινοι» επικράτησαν στη Θεσσαλονίκη της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου με 75-69 και πλέον χρειάζονται μία νίκη ώστε πάρουν το εισιτήριο
για τους τελικούς.

Τα πράγματα πάντως για τους φιλοξενούμενους δεν ήταν το ίδιο εύκολο όσο στο πρώτο ματς, αφού ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιστάθηκε, δείχνοντας σαφώς καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ.

Ρεκόρ… ανδρικής καριέρας για τον Περπέρογλου με 33 πόντους (7/8 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 7/9 βολές). Ο Έλληνας φόργουoρντ είχε σημειώσει το 2002, 37 πόντους με την Εθνική ομάδα των εφήβων κόντρα στην Σερβία σε Διεθνές Τουρνουά. Ντόζιερ και Κρίστμας οι κορυφαίοι των γηπεδούχων.

Συντήρηση δυνάμεων έκανε ο Ομπράντοβιτς δίνοντας ανάσες σε Διαμαντίδη, Μπατίστ, Νίκολας.

Τη Δευτέρα, 23 Μαΐου στις 17:00 (ΝΕΤ), ο τρίτος αγώνας στο ΟΑΚΑ.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να μπαίνει δυνατά στο παρκέ με διάθεση να πιέσει στην άμυνα, πράγμα που δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά. Οι «πράσινοι», ωστόσο, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και -είτε τροφοδοτώντας τους ψηλούς είτε με ελεύθερα σουτ- έτρεξαν σερί 11-0, προηγήθηκαν με 13-2 και ανάγκασαν τον Σούλη Μαρκόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να «ξυπνούν», όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις επιθετικά και φρόντισαν να διατηρούν σταθερά διψήφιο προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στους οκτώ στο τέλος του δεκαλέπτου (15-23) με βολές του Κρίστμας.

Το καλάθι του Τέπιτς στις αρχές της δεύτερης περιόδου ξαναέφερε τον Παναθηναϊκό στο +10 (15-25), ωστόσο αυτό δεν κράτησε για πολύ αφού οι δύο αυτοί πόντοι ήταν και οι μόνοι που πέτυχαν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς στα πρώτα τρία λεπτά. Η αστοχία και τα αρκετά λάθη των φιλοξενούμενων σε συνδυασμό με το κρεσέντο του ΠΑΟΚ από τα 6,75 επέτρεψαν στους γηπεδούχους, με επιμέρους 13-5, να μειώσουν στο καλάθι (28-30). Το «τριφύλλι» όμως είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Στράτο Περπέρογλου (17 πόντοι στα πρώτα 20’) και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα εννέα πόντων (30-39).

Με ένταση ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στο PAOK Sports Arena. Οι έντονες διαμαρτυρίες του τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλη Ζουρνατζίδη, είχαν ως αποτέλεσμα να χρεωθεί ο πάγκος των γηπεδούχων με δύο τεχνικές ποινές. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Στράτος Περπέρογλου το εκμεταλλεύτηκαν καταλλήλως στέλνοντας την ομάδα τους στο +13 (32-45), ενώ λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή τιμής (μέχρι εκείνη τη στιγμή), στο +16 με τρίποντο του αρχηγού των «πράσινων» (34-50). Η επιμονή των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου τους επέτρεψε να μειώσουν στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου στους δέκα πόντους (50-60).

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η τελευταία περίοδος Υπεύθυνος για αυτό ήταν ο -κορυφαίος της α
Keywords
Τυχαία Θέματα