Νερό στο κρασί της η Τίνα στο Χωροταξικό

16:40 31/3/2011 - Πηγή: 24wro
Τούμπα στην αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού του τουρισμού...
κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, αφήνοντας στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να χωροθετήσει την τουριστική κατοικία και να αυξήσει την ροή εσόδων από τουριστικές επενδύσεις.


Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ ότι θα ακυρώσει το χωροταξικό του τουρισμού που είχε ψηφίσει το 2008 η βουλή, διαφωνώντας με το πνεύμα τσιμεντοποίησης που προέβαλε, το ΥΠΕΚΑ
αναδιπλώνεται πλήρως και φαίνεται να ενδίδει στις πιέσεις του οικονομικού επιτελείου για άμεση αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας με σύγχρονα τουριστικά προϊόντα.


Σχολιάζοντας ρυθμίσεις για την τουριστική κατοικία που ετοιμάζει ο συνάδερφός της υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος, η κ. Τίνα Μπιρμπίλη μιλώντας την Τρίτη σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου, εφόσον προηγουμένως καταθέσει τις απόψεις της στο αρμόδιο υπουργείο…


Όπως άφησε να εννοηθεί, το σχέδιο εκπονήθηκε ερήμην του ΥΠΕΚΑ, το οποίο όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης θα υπερασπιστεί τον περιορισμό του συντελεστή δόμησης για ξενοδοχεία και κατοικίες.


Ο κ. Σηφουνάκης ανακοίνωσε την Τρίτη την αναθεώρηση των 12 περιφερειακών χωροταξικών για τις δώδεκα περιφέρειες της χώρας, τα οποία εκπονήθηκαν πριν από οκτώ χρόνια και θα έπρεπε να επικαιροποιούνται κάθε δύο χρόνια.


Το ΥΠΕΚΑ θα δημοπρατήσει τις μελέτες των περιφερειακών με στόχο τα έργα να έχουν υπογραφεί μέχρι το καλοκαίρι. Ωστόσο θα χρειαστεί πάνω από ένας χρόνος για να ολοκληρωθούν οι μελέτες.


Ο Αναπληρωτής υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ανατροπών στην εκτός σχεδίου δόμηση επιστρατεύοντας την άποψη και την θέση επιστημόνων και φορέων που ζητούν την κατάργησή της.
Keywords
Τυχαία Θέματα