Νέος πονοκέφαλος στη ΔΗΜΑΡ από την πρόθεση Βουδούρη να ψηφίσει για τον Βενιζέλο

12:38 6/1/2013 - Πηγή: 24wro
Την έντονη ενόχληση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του...
βουλευτή του κόμματος Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος φαίνεται να συντάσσεται με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή
για την λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, ο Οδυσσέας Βουδούρης δήλωσε στην εφημερίδα Real news του Σαββάτου ότι «δεν έχει σημασία ποιος καταθέτει μια πρόταση», και «εάν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο το οποίο θεωρούμε εμείς σωστό, προφανώς θα το το ψηφίσουμε».

Ο πληθυντικός «εμείς» που χρησιμοποιεί ο κ. Βουδούρης φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνει τον Πάρι Μουτσινά, για τον οποίο επίσης φαίνεται ότι υπάρχει ενόχληση στην Αγίου Κωνσταντίνου, αν και ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν έχει μιλήσει επί του ζητήματος.

Λάδι στη φωτιά έριξε, πάντως, το πρωί της Κυριακής ο Οδ.Βουδούρης, καθώς μιλώντας στο Mega τάχθηκε υπέρ της παραπομπής τόσο του Ευ.Βενιζέλου, όσο και του Γιώργου Παπανδρέου.

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ, που πρόκειται να καταθέσει την πρότασή του για την Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ στις αρχές της εβδομάδας, αναμένεται εκτός από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να προτείνει την αναζήτηση ποινικών ευθυνών και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε ό,τι αφορά, δε, τον Γιώργο Παπανδρέου από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζεται ότι έχει πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση, ωστόσο από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και για τον λόγο αυτό ο πρώην πρωθυπουργός δεν περιλαμβάνεται στην πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την Προανακριτική Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ αφορά αποκλειστικά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Όπως διαμηνύεται, δε, προς όλες τις κατευθύνσεις το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμεί τη στοχοποίηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Έτσι, τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης προσπαθούν να ελέγξουν το ενδεχόμενο διαρροών βουλευτών κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Η ψηφοφορία μεταξύ όσων προτάσεων κατατεθούν τοποθετείται χρονικά περί της 14 Ιανουαρίου.

in.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα