Νέα στοιχεία γύρω από το σκάνδαλο υποκλοπών της «News of the World»

01:40 13/7/2011 - Πηγή: 24wro

Πέντε υψηλόβαθμοι ερευνητές της Βρετανικής Αστυνομίας ανακάλυψαν ότι τα κινητά τηλέφωνά τους ...



είχαν γίνει στόχος υποκλοπών, λίγο καιρό αφότου η Σκότλαντ Γιάρντ άνοιξε μια πρώτη ποινική έρευνα για παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την εφημερίδα «The News of the World» το 2006, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι «New York Times».

Η αποκάλυψη δημιουργεί ερωτήματα μήπως οι αστυνομικοί δεν προσπάθησαν να ερευνήσουν επιθετικά την tabloid εφημερίδα, φοβούμενοι
ότι θα αποκαλύψει δικά τους μυστικά, επισημαίνουν οι «New York Times».

Στο μεταξύ, εργαζόμενοι στη «News of the World», η οποία ανήκε στον όμιλο News Corp του Ρούπερτ Μέρντοκ και έκλεισε, κατηγορούνται ότι υπέκλεπταν φωνητικά μηνύματα από κινητά και δωροδοκούσαν Βρετανούς αστυνομικούς και άλλους αξιωματούχους για πληροφορίες, οι οποίες γίνονταν αποκλειστικά θέματα της εφημερίδας.

Ερωτηθείς αν η Βρετανική Αστυνομία γνωρίζει τις πληροφορίες των «New York Times», εκπρόσωπός της απάντησε στο Λονδίνο πως τις γνωρίζει. Ο επικεφαλής των ερευνητών στην αρχική υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Άντι Χέιμαν, είχε παραιτηθεί από τη Μητροπολιτική Αστυνομία τον Δεκέμβριο του 2007.

Τώρα μέλη του Κοινοβουλίου προσπαθούν να διαπιστώσουν γιατί οι ερευνητές είχαν αποφασίσει να περιορίσουν την αρχική έρευνα για τις υποκλοπές αυστηρά στο 2006, αναφέρει το άρθρο των «New York Times». Ο Χέιμαν, ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας, Τζον Γέιτς, και αρκετοί άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας θα βρεθούν σήμερα αντιμέτωποι με τις ερωτήσεις της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Η επιτροπή εξετάζει αν το γεγονός ότι είχαν γίνει υποκλοπές στα τηλέφωνα αστυνομικών επέδρασε στο εύρος της αρχικής έρευνάς τους, προσθέτουν οι «Times», σύμφωνα με τους οποίους η επιτροπή ανησυχεί επίσης για το αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων για τους ερευνητές, επειδή ήταν οι ίδιοι θύματα των ανθρώπων που ερευνούσαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα