ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ικανοποίηση για τις μετρήσεις, αγωνία για το κούρεμα

10:30 26/9/2011 - Πηγή: 24wro
Με ικανοποίηση διάβασαν οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά τις πρώτες μετρήσεις...
μετά την εμφάνιση τόσο του ιδίου όσο και του Γ. Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι επιτελείς της ΝΔ εκτός από το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου που δείχνει να παγιώνεται
υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εστιάζουν στο γεγονός ότι οι πολίτες αξιολογούν πλέον ως ρεαλιστική την πρόταση του κ. Σαμαρά για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση με τους ίδιους στόχους αλλά με διαφορετικούς όρους. Ενώ σημειώνουν ότι πλέον ο Αντώνης Σαμαράς αυξάνει όλο και περισσότερο τη διαφορά του από τον Γ. Παπανδρέου στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Ωστόσο, και στις νέες μετρήσεις οι πολίτες δείχνουν να μην επιθυμούν εκλογές, κάτι που αποτελεί πλέον πάγια θέση για τη ΝΔ και τον πρόεδρό της.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι παραδοσιακά η κοινή γνώμη δεν προσεγγίζει θετικά το ζήτημα των πρόωρων εκλογών και θεωρούν ότι μόλις προκηρυχθούν τότε η δυναμική θα αυξηθεί υπέρ της ΝΔ και θα υπάρξει η ελπίδα για την εφαρμογή μίας διαφορετικής πολιτικής, την οποία μπορεί να εκφράσει ο κ. Σαμαράς.

Πάντως, τα χαμόγελα για τις μετρήσεις κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, ο οποίος με μεγάλο προβληματισμό διαβάζει τα περί χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους κατά τουλάχιστον 50%.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος στο παρελθόν έχει αποκηρύξει τα περί αναδιάρθρωσης, λέγοντας πως δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση και επιλογή για την Ελλάδα, εκτιμά ότι η κατάσταση αυτή έχει δημιουργηθεί στον διεθνή τύπο εξαιτίας της αποτυχίας της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές. Χάνεται, έτσι, στο επίπεδο της αξιοπιστίας απέναντι στους δανειστές μας, αφού όλοι οι στόχοι έχουν πέσει έξω αλλά και λόγω των συνεχών δηλώσεων που πολλά από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έκαναν το τελευταίο διάστημα, απειλώντας ακόμη και με την... Αργεντινή, όπως έκανε ο κ. Βενιζέλος πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.

«Γαλάζια» στελέχη υπενθύμιζαν ότι λίγους μήνες πριν, ο πρωθυπουργός με συνεντεύξεις του σε μεγάλα διεθνή πρακτορεία είχε τονίσει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης, καθώς είχε προειδοποιήσει πως μία τέτοια επιλογή θα σήμαινε πιθανότατα και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.
Καμία δέσμευση

Μέσα σε αυτό το κλίμα και με τη ΝΔ να νιώθει ήδη την «πίεση» της κοινής γνώμης μέσω των δημοσκοπήσεων, στελέχη του κόμματος προειδοποιούν πως πλέον κάθε λέξη θα πρέπει να φιλτράρεται δυο και τρεις φορές πριν ακουστεί από επίσημα χείλη.

Με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας να μπαίνει στην τελική του ευθεία, ο τομέας συνδικαλιστικού της ΝΔ έχει καλέσει για σήμερα το απόγευμα (18:00) συγκέντρωση εργαζομένων και συνδικαλιστών από τους φορείς που έχουν μπει στο πρόγραμμα και μάλιστα τα γραφεία της Λ. Συγγρού.

Στόχος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αφενός να ε
Keywords
Τυχαία Θέματα