ΝΔ προς κυβέρνηση: Αξιοποιήστε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

06:12 20/6/2011 - Πηγή: 24wro
Στην τοποθέτηση Παπανδρέου -στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο με τη νέα σύνθεση- περί Επανεκκίνησης της Κυβέρνησης, η... ΝΔ απαντά με το σταθερό της σύνθημα περί Επανεκκίνησης της Οικονομίας.

Η ΝΔ,
εκτιμά πως χρειάζεται σειρά δραστικών και άμεσα εφαρμόσιμων κινήσεων προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία εκείνη ένεση ρευστότητας σε μια αγορά που το έχει «ζωτική», όπως λένε, ανάγκη.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει:
• Την ανάληψη πρωτοβουλιών αξιοποίησης των δυνατοτήτων που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή η Παγκόσμια Τράπεζα, πρόταση που με επιμονή έχει διατυπώσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
• Την επανέναρξη των έργων των συμβάσεων παραχώρησης –ανάμεσα στα οποία και οι πέντε μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι- τα οποία έχουν ουσιαστικά σταματήσει.
• Την επίσπευση της απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ
• Τον απαραίτητο συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο;
• Τη συνέχιση της παροχής εγγυήσεων προς το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο, έτσι ώστε οι πιστώσεις αυτές να φθάσουν στην πραγματική οικονομία.

Τις θέσεις της αυτές η αξιωματική αντιπολίτευση, φρόντισε μάλιστα να τις γνωστοποιήσει ήδη, στο νέο τσάρο της ελληνικής οικονομίας, Βαγγέλη Βενιζέλο, λίγες μόλις ώρες μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, δίνοντας το στίγμα της και περιγράφοντας το πλαίσιο στο οποίο τον καλεί να κινηθεί, ενισχύοντας την ρευστότητα σε μια αγορά η οποία έχει απολύτως “στεγνώσει”.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα