ΝΔ: ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΝΕΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΒΟΥΛΗΣ

14:33 26/6/2012 - Πηγή: 24wro
Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στη Νέα Δημοκρατία...
για την επιλογή των προσώπων που θα τοποθετηθούν σε θέσεις κλειδιά του κυβερνητικού μηχανισμού, στη Βουλή και το κόμμα. Η ασθένεια του κ. Αντώνη Σαμαρά έχει αναστείλει στη λήψη των αποφάσεων, αλλά από αύριο αναμένεται ότι θα αντιμετωπισθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Η
πιο ενδιαφέρουσα εξέλιξη αφορά την θέση του γραμματέα του κόμματος, αφού ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος τοποθετήθηκε υπουργός Υγείας. Η αρχική πληροφορία μιλούσε για σίγουρη υποψηφιότητα του εκπροσώπου Τύπου κ. Γιάννη Μιχελάκη . Τις τελευταίες δυο ημέρες όμως οι πληροφορίες μιλούν για εμπλοκή στην υποψηφιότητά του, παρά το ότι και ίδιος ήταν θετικός.
Πολλοί είναι στη Συγγρού εκείνοι που εκφράζουν ερωτήματα για «το ποιος έκοψε τον Μιχελάκη και από την κυβέρνηση και από το κόμμα». Το θέμα αναμένεται πάντως να ξεκαθαρίσει με απόφαση του κ. Σαμαρά, ενώ θεωρείται πιθανό ο κ. Μιχελάκης να αναλάβει τελικά πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», θέση που κατέχει τώρα ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος προορίζεται για πρόεδρος της Βουλής.
Όσον αφορά τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων της Βουλής, που δικαιούται η ΝΔ, οι πληροφορίες μιλούν για τέσσερεις υποψηφιότητες. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Τασούλα, Γιάννη Τραγάκη, Σπύρο Ταλιαδούρο και Αθανάσιο Νάκο.
Εκτεταμένη ονοματολογία υπάρχει και για τις θέσεις γενικών γραμματέων υπουργείων και προέδρων οργανισμών, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις για το πώς θα γίνουν οι βασικές επιλογές. Θα είναι πρόσωπα της εμπιστοσύνης των υπουργών ή κεντρικές επιλογές του κόμματος.
Συντονιστικό ρόλο ασκεί πάντως ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης που βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα