Ναυμαχία ενόψει στον Σκαραμαγκά για υποβρύχια- φρεγάτες

20:41 25/1/2012 - Πηγή: 24wro
Επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης για τα υποβρύχια με...
διασύνδεση κάθε πληρωμής με το παραγόμενο έργο και έγκριση της Βουλής κλπ. φαίνεται να ωθεί η νέα ηγεσία του Υπουργείου Αμυνας.

Μάλιστα φέρεται να σχεδιάζεται και σχετική ενημέρωση της Βουλής καθώς επείγει η απαίτηση καταβολής στους άραβες της νέας ιδιοκτησίας ποσού άνω των 130 εκ. ευρώ. Το ελληνικό Πεντάγωνο θεωρεί ότι πληρώνει
,πληρώνει πληρώνει και κάτι χειροπιαστό δεν έχει…
Από την μεριά τους οι άραβες υποστηρίζουν ότι μετά την ανάληψη της ιδιοκτησίας – οχι πριν- έγινε οριστικοποίηση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πλήρη απαγόρευση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των Ναυπηγίων Σκαραμαγκλά (ΕΝΑΕ) τόσο στον πολιτικό όσο και τον στρατιωτικό τομέα (1 Δεκεμβρίου 2010), έγινε έγερση απαιτήσεων από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) ύψους 320 εκατ. ευρώ, έγινε επιβολή πρόσθετων φόρων και επιβαρύνσεων για παρελθόντα έτη καθώς και απαγόρευση δραστηριότητας στην εσωτερική αγορά (πρόγραμμα γενικής επισκευής πλωτών δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού, μόλις τον Αύγουστος 2011.Οπως και οτι δεν τους ανατέθηκε ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων φρεγατών ΜΕΚΟ κλπ έργων- κάτι που η ελληνική πλευρά αρνείται οτι το είχε υποσχεθεί με τον τρόπο που το λένε οι άραβες.
Και αναφέρουν ότι για τα πρόστιμα της ΕΕ τα ήξεραν από πριν…Οι άραβες-λιβανέζοι του Σκαραμαγκά πάντως έχουν ήδη επιβάλλει – για εκβιασμό- περικοπές στο χρόνο εργασίας των εργαζομένων.
Από διαρροές που φέρεται να έχουν γίνει από την πλευρά των αράβων προκύπτει ότι πάμε σε …ναυμαχία! Με ή χωρίς υποβρύχια…

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα