Ν. ΝIKOΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι άλλες θυσίες χωρίς ελπίδα

16:12 21/1/2012 - Πηγή: 24wro

Ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ δεσμεύεται... λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με την Τρόικα για μισθούς, δώρα εορτών και Επικουρικές.

«Έχει αποδειχθεί, ότι η μείωση των κατώτατων μισθών και η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, δεν αυξάνουν την Ανταγωνιστικότητα. Τώρα πια, αυτό το αποδέχονται όλοι. Αντίθετα, αν εφαρμοστεί, θα έχουμε κατάρρευση της εσωτερικής ζήτησης, νέα
ύφεση και ανεργία», επαναλαμβάνει μέσω του newsbomb, ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος.
Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, δεσμεύεται ακόμη πως η στάση της ΝΔ για τις Επικουρικές δεν έχει αλλάξει και πως δεν προτίθεται να δεχθεί μειώσεις, που γίνονται για να καλύψουν, όπως λέει, την αδράνεια 2 χρόνων του Υπουργού και την έλλειψη οποιουδήποτε μέτρου.
Οι νέες δεσμεύσεις του «γαλάζιου» βουλευτή, έρχονται λίγες μόλις ώρες πριν από τη συνάντησή του –το απόγευμα στις 7- με το κλιμάκιο της τριμερούς, παρουσία του συνόλου του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ και του ιδίου του Αντώνη Σαμαρά.
Ο κος Νικολόπουλος, θα συναντηθεί ακόμη για τα ζέοντα αυτά ζητήματα, τη Δευτέρα, με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.
Ολόκληρη η δήλωση Νικολόπουλου στο newsbomb:
«Έχει αποδειχθεί, ότι η μείωση των κατώτατων μισθών και η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, δεν αυξάνουν την Ανταγωνιστικότητα. Τώρα πια, αυτό το αποδέχονται όλοι.
Αντίθετα, αν εφαρμοστεί, θα έχουμε κατάρρευση της εσωτερικής ζήτησης, νέα ύφεση και ανεργία.
Όσον αφορά στις Επικουρικές, ο Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο Υπουργός Εργασίας, ο κύριος Κουτρουμάνης, προτείνει ενοποιήσεις και για τρίτη συνεχόμενη φορά, περικοπές. Μια ενοποίηση όμως, χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καμία μα καμιά προηγούμενη μελέτη. Εμείς λοιπόν, ζητούμε και επιμένουμε στην Τεχνική Επιτροπή που συγκροτήθηκε και συμμετέχουμε στο Υπουργείο, τα στοιχειώδη:
Μελέτη. Τεκμηρίωση. Συζήτηση και φυσικά μετά, να καταλήξουμε σε ό,τι κριθεί αναγκαίο, που όμως δεν θα είναι αυτή η εύκολη λύση, ‘‘Πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι’’.
Όσον αφορά μάλιστα τις μειώσεις, θέλω να επαναλάβω ότι δεν δεχόμαστε μειώσεις, που γίνονται για να καλύψουν την αδράνεια 2 χρόνων του Υπουργού και την έλλειψη οποιουδήποτε μέτρου.
Επιτέλους, πρέπει να καταλάβουν όλοι εκείνοι της Μνημονιακής Λογικής, ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν μπορούν να συνεχίσουν με την πολιτική των θυσιών χωρίς ελπίδα»

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα