Μήλο της έριδος το λιμάνι της Πάφου

11:40 23/7/2011 - Πηγή: 24wro
Το πιο όμορφο κομμάτι της Κύπρου, η Πάφος έχει γίνει «μήλο της έριδος» για δύο...
υπουργεία που θα διαχειριστούν το λιμάνι της.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ερίζουν για τη διαχείριση του θαλάσσιου και του αντίστοιχου χερσαίου χώρου των λιμανιών Πάφου και Λατσιού.

Τo ζήτημα που προέκυψε με την κυριότητα των δύο λιμανιών
αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τα λιμάνια Πάφου και Λατσιού όπως και τα υπόλοιπα λιμάνια, που βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία της Αρχής Λιμένων, έχουν «μεταβιβαστεί» από την Κυβέρνηση στην Αρχή από τον Αύγουστο του 1976, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να εκδοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας.

Ωστόσο στις 20 Νοεμβρίου του 2007 το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε (αποφ.66.398) να προωθηθεί σχετικό διάταγμα κήρυξης της λιμενολεκάνης και του αντίστοιχου χερσαίου χώρου στο λιμανάκι Πάφου και στο λιμανάκι Λατσί σε Μαρίνα και σε Αλιευτικό Καταφύγιο και να αποχαρακτηριστούν από λιμάνια ή λιμενικές περιοχές.

Οι εκπρόσωποι της Αρχής Λιμένων εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους, στη διαφαινόμενη πρόθεση της Κυβέρνησης για αποψίλωση της Αρχής από τη νόμιμη περιουσία της, ζητώντας να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αλλαγή του υφισταμένου καθεστώτος.

Τα δύο λιμάνια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Φ» ανώτερος Αξιωματούχος της Αρχής Λιμένων , αποτελούν ιδιοκτησία της Αρχής Λιμένων, η οποία όχι μόνο τα διαχειρίζεται αλλά προγραμματίζει περαιτέρω την αξιοποίησή τους. Με τη θέση της Αρχής Λιμένων συμφωνεί και το αρμόδιο Υπουργείο Συγκοινωνιών .

Το Υπουργείο Εμπορίου ωστόσο επιμένει στην υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για μετατροπή των λιμανιών Πάφου και Λατσιού σε μαρίνες.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα