Μια ανάσα από το λουκέτο

18:07 12/7/2012 - Πηγή: 24wro

Υστερα από απεργία οκτώ και πλέον μηνών, ο κίνδυνος να χαθούν όλες οι θέσεις εργασίας... στη μονάδα της εταιρείας στον Ασπρόπυργο βρίσκεται προ των πυλών. Τελευταία διαμεσολαβητική προσπάθεια του υπουργείου σε εξέλιξη

Αποφασισμένη να βάλει οριστικό λουκέτο στο εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο είναι ?σύμφωνα με πληροφορίες... η διοίκηση της «Χαλυβουργίας Ελλάδος», λόγω της μακροχρόνιας απεργίας των εργαζομένων που διαρκεί από τις 31 Οκτωβρίου
του 2011, αν και έχει κριθεί παράνομη στα δικαστήρια.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία -εκπρόσωποι της οποίας είχαν χθες τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ύστερα από παρέμβαση του τελευταίου- θα περιμένει κατ' αρχάς έως το τέλος της εβδομάδας να ολοκληρώσει το υπουργείο την προσπάθειά του προκειμένου να βρεθεί λύση.

Σε περίπτωση όμως που και αυτή η πρωτοβουλία δεν τελεσφορήσει, τότε η διοίκηση της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» φέρεται αποφασισμένη να καταθέσει αίτηση για ομαδικές απολύσεις και κλείσιμο της μονάδας Ασπροπύργου, πιθανόν ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Πληροφορίες πάντως από το υπουργείο Εργασίας δεν απέκλειαν χθες το ενδεχόμενο να βρεθεί τελικά λύση στο θέμα.

Απεργία από τις 31 Οκτωβρίου του 2011 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» με αφορμή την απόλυση 34 εργαζομένων

Πηγές από τη «Χαλυβουργία» ασκούν σκληρή κριτική στο σωματείο των εργαζομένων που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, για την ανένδοτη και αδιάλλακτη στάση του, καθώς κρατά κλειστό επί 8,5 μήνες το εργοστάσιο με απεργίες διαρκείας, καθιστώντας αδύνατη την επαναλειτουργία του.

Η απεργία στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου του 2011 με αφορμή την απόλυση 34 εργαζομένων αλλά και την αντίδραση στο πλάνο εξυγίανσης. Από τότε υπήρξαν αρκετές συναντήσεις ανάμεσα σε διοίκηση και σωματείο προκειμένου να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής, χωρίς αποτέλεσμα.

Μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί 120 εργαζόμενοι από τους 360 που απασχολούσε το εργοστάσιο πριν από την απεργία.

Ενα σημαντικό μέρος των εργαζομένων, που αντέδρασαν στη λογική των απεργιών και κατέβαλαν προσπάθειες να ανοίξουν το εργοστάσιο, έχουν καταγγείλει πως δέχθηκαν απειλές από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, ενώ έχουν κάνει λόγο για παράνομες πρακτικές στις Γενικές Συνελεύσεις, για κλίμα φόβου και τρομοκρατίας.

Ενδεικτικό είναι πως ορισμένοι έστειλαν εξώδικο στο σωματείο, ζητώντας να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Η προσπάθειά τους δεν είχε συνέχεια, καθώς οι περισσότεροι πήραν πίσω τις υπογραφές τους. Οι εργαζόμενοι στο δεύτερο εργοστάσιο του ομίλου στον Βόλο δέχθηκαν τη μείωση των ωρών εργασίας, με αποτέλεσμα να έχουν διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας. Πηγές από την εταιρεία διευκρινίζουν ότι η μονάδα του Βόλου θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της.

Τα βέλη της εταιρείας στρέφονται πάντως και κατά της κυβέρνησης, αφού, όπως σημειώνεται, ενώ υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που έχουν κ
Keywords
Τυχαία Θέματα