ΜΕΤΡΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

11:26 14/11/2011 - Πηγή: 24wro
Κέρδη και ζημιές μετρούν στο ΠΑΣΟΚ, από το θρίλερ των προηγούμενων ημερών...
την αναποφασιστικότητα και την παραίτηση Παπανδρέου, αλλά και το διχασμό στο εσωτερικό του κόμματος.

Οι φυγόκεντρες τάσεις που έχουν δημιουργηθεί εσωκομματικά φέρνουν ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο να δρομολογηθούν εξελίξεις. Οι εξελίξεις αυτές, εσωκομματικές εκλογές
δηλαδή και αλλαγή ηγεσίας, για τον κ. Χρυσοχοίδη είναι απαραίτητες, ωστόσο, από την πλευρά του ο κ. Παπαϊωάννου εκφράζει την τάση όσον πιστεύουν ότι … κάποιοι βιάζονται για το δαχτυλίδι και δηλώνει ότι δεν είναι σωστό να ανοίξουν την δεδομένη στιγμή εσωτερικά μέτωπα.

Η πρωτοβουλία ανήκει σαφώς στο Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να ανοίξει τώρα θέμα εσωτερικών εκλογών. Η ψήφος άλλωστε εμπιστοσύνης που πήρε στη Βουλή κατοχυρώνει τη θέση του ως αρχηγός του κόμματος. Από την άλλη πλευρά ο προβληματισμός είναι έντονος. Τα χαμηλά ποσοστά 11,9% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο δρόμος προς τις κάλπες είναι κάτι παραπάνω από δύσκολος.

Το ποσοστό που συγκεντρώνει το κόμμα που πήρε τις εξουσία με 10 μονάδες διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήμερα είναι μόλις 3 μονάδες πάνω από το ΚΚΕ.

Η εξέλιξη αυτή δεν αφήνει τους κομματικούς παράγοντες με σταυρωμένα χέρια. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Καρχιμάκης δηλώνει ότι «θα πάμε στις εκλογές με το Γιώργο αρχηγό» εκείνοι που θέλουν να κινηθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες και τα αρμόδια όργανα να αποφασίσουν γι’ αυτό, ετοιμάζονται να αντιδράσουν.
apospasma.gr 


Keywords
Τυχαία Θέματα