Με ψυχραιμία βλέπουν οι ξενοδόχοι της Αθήνας τους Αγανακτισμένους

19:18 17/6/2011 - Πηγή: 24wro
Με ψυχραιμία οι ξενοδόχοι της Αθήνας βλέπουν τους αγανακτισμένους...
που συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος, παρά τα παράπονα των τουριστών, για την δυσκολία για τις μετακινήσεις τους.
Ωστόσο, συναντώντας στην πλατεία Συντάγματος κάποιους από αυτούς ρωτούσαν με ενδιαφέρον για τα αιτήματα των διαδηλωτών, αλλά και για την οικονομική κατάσταση της χώρα. Κάποιοι από αυτούς ήρθαν πρώτη φορά στην
Ελλάδα. Οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες, που συνάντησα στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας φωτογράφιζαν τα πανό, τους διαδηλωτές και χαμογελούσαν σα να έβλεπαν κάτι πολύ διαφορετικό. Οι Αμερικανοί τουρίστες, που συνάντησα έβλεπαν με συμπάθεια τους διαδηλωτές και ρωτούσαν να μάθουν για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και αντιλαμβάνονταν κι αυτοί την κρίση, που διατρέχει την χώρα. Οι Ευρωπαίοι τουρίστες γνωρίζοντας πως το κίνημα των Αγανακτισμένων έχει ξεκινήσει από την Ισπανία, έβλεπαν με συμπάθεια τις ειρηνικές διαδηλώσεις. Ούτως ή άλλως οι ειδήσεις για την αδυναμία της χώρας να αποπληρώσει τη δανειακή σύμβαση έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο διεθνής Τύπος μιλά για την κεφαλαιακή ανεπάρκεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, την πολιτική αστάθεια και την ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδιασμού, που καταδικάζει τα μεσαία και κατώτερα στρώματα στην οικονομική δυσπραγία και εξαθλίωση. Μιλώντας με ξενοδοχοϋπάλληλο, που εργάζεται στο κέντρο μου είπε: «Με ρωτάς αν είμαι αγανακτισμένος; Είμαι και πάρα πολύ μάλιστα. Έχω να πληρωθώ έξι μήνες. Αλλά, αν με ρωτάς για τους τουρίστες, που μένουν στο ξενοδοχείο, αυτοί το βλέπουν με συμπόνια, θα έλεγα. Οι περισσότεροι από αυτούς γνωρίζουν μέσες άκρες την κατάσταση της χώρας και ακριβώς επειδή είναι ειρηνική η παρουσία των διαδηλωτών δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα».
Μιλώντας με διευθύντρια ξενοδοχείου στην περιοχή της Πλάκας η ίδια είπε: «Οι τουρίστες αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να έρθουν στο ξενοδοχείο. Ταλαιπωρούνται γιατί το λεωφορείο από το αεροδρόμιο μέχρι το Σύνταγμα σταματά στο Μετρό του Μεγάρου Μουσικής ή του Ευαγγελισμού τα απογεύματα. Έτσι, αυτοί με τα μπαγκάζια τους πρέπει να κατέβουν στο μετρό, που αν και δεν βρίσκουν ιδιαίτερη δυσκολία να φθάσουν στο ξενοδοχείο… ταλαιπωρούνται όπως καταλαβαίνετε». Πρόσθεσε πάντως ότι ο ειρηνικός χαρακτήρας της διαδήλωσης αντισταθμίζει κάπως την ταλαιπωρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα