Μαύρο νερό από τις βρύσες σπιτιών στην Ιεράπετρα

11:39 3/11/2012 - Πηγή: 24wro
Για επικίνδυνο νερό κάνουν λόγο οι κάτοικοι...
Μια σοβαρότατη καταγγελία για το πόσιμο νερό στην Ιεράπετρα είδε το φως της δημοσιότητας πριν από μερικές ημέρες όταν αρκετοί κάτοικοι κατήγγειλαν δημόσια ότι αυτό που τρέχει από τη βρύση στα σπίτια τους θυμίζει περισσότερο λάσπη παρά πόσιμο νερό.

Όπως αναφέρει το prismanews, σε αντίστοιχες καταγγελίες προχώρησαν και κάτοικοι μιλώντας σε εκπομπή του Ράδιο Λασίθι σημειώνοντας πως το νερό συνέχιζε να είναι σκουρόχρωμο. Κάτοικοι από το Μύρτος,
τη Νέα Ανατολή, τη Γρα Λυγιά, τα Λιβάδια και από το κέντρο της Ιεράπετρας, διαμαρτυρήθηκαν για το φαινόμενο αυτό ζητώντας εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή και την αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης για την ποιότητα του νερού.

Στις αναφορές τους, οι πολίτες έκαναν λόγο για νερό επικίνδυνο ακόμα και για χρήση για την προσωπική τους υγιεινή. Από το χρώμα και την οσμή του, θεώρησαν ότι μπορεί να πρόκειται για νερό που μπορεί να περιείχε και ποσότητα από βοθρολύμματα.

Μετά από πολλές προσπάθειες, ώστε να δοθεί απάντηση από τους αρμοδίους, δημόσια απάντηση έδωσαν ο κ. Μαράκης προϊστάμενος της υπηρεσίας ύδρευσης, αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ζερβάκης. Για να καθησυχάσουν τους δημότες και οι δύο ανέφεραν ότι, έχει χαμηλώσει αρκετά η στάθμη του νερού στη μία από τις τρεις γεωτρήσεις στην περιοχή των Μύθων και προφανώς έχουν δημιουργηθεί και καθιζήσεις πετρωμάτων, εξού και το χωμάτινο νερό στις βρύσες των σπιτιών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζερβάκης ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή έγιναν δυο δειγματοληψίες νερού από τη περιοχή της Γρα Λυγιάς και περιμένουν τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα για να επιβεβαιώσουν τις πρώτες εκτιμήσεις τους.

Πάντως, με το που έγιναν και εκείνοι οι πρώτοι αποδέκτες των παραπόνων, ενήργησαν άμεσα ώστε να διακοπεί η υδροδότηση από τη συγκεκριμένη γεώτρηση και να ζητηθεί προσωρινή υδροδότηση από άλλη γεώτρηση που ανήκει στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας.

prismanews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα