Μάθημα ανθρωπιάς από χαροκαμένο πατέρα που έχασε τον γιο του

16:12 13/12/2011 - Πηγή: 24wro

Μάθημα ανθρωπιάς και μεγαλείο ψυχής από έναν χαροκαμένο πατέρα...
Εχασε τον γιο του από την επάρατη νόσο, βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση, κι όμως αποφάσισε να δωρίσει το οικόπεδό του στη ΜΚΟ «Πίστη».
Μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής «Πρωινή ενημέρωση» στο Κανάλι 10 (που σύντομα θα μετονομαστεί σε Sunny channel) ο 75χρονος Πέτρος Μαυροειδής έστειλε με έναν ηχηρό τρόπο μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Χάρισε στη μνήμη του γιου
του την έκταση γης που διέθετε στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «Πίστη» του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία».
Υστερα από μακροχρόνια μάχη με την επάρατη νόσο ο γιος του σε ηλικία 33 χρόνων έφυγε από τη ζωή. «Ο γιος μου πέθανε σε ηλικία 33 ετών, τη στιγμή που η νύφη μου ήταν έγκυος δύο μηνών. Ημουν νοσηλευτής στο νοσοκομείο ατυχημάτων ΚΑΤ. Αυτή τη στιγμή είμαι συνταξιούχος και τα βγάζουμε δύσκολα πέρα μαζί με τη γυναίκα μου, αφού μας έχουν περικόψει τις συντάξεις και κάθε μήνα δεχόμαστε περαιτέρω μειώσεις. Εχω πρόβλημα με την καρδιά μου και πολλές φορές δεν έχω να πάρω ούτε τα φάρμακά μου. Το μόνο που μου δίνει ζωή είναι η κόρη μου, η νύφη μου και τα εγγόνια μου, και χαίρομαι να τους στηρίζω όσο ακόμα μπορώ. Τους έχω εξασφαλίσει από ένα σπίτι από τις οικονομίες που έκανα τόσα χρόνια. Οταν είδα την εκπομπή “Πρωινή ενημέρωση”, συγκινήθηκα και ήθελα εδώ και καιρό να δωρίσω το οικόπεδο σε μια φιλανθρωπική οργάνωση στη μνήμη του παιδιού μου. Συζητήσαμε με τη γυναίκα μου και αποφασίσαμε να κάνουμε δωρεά στην «Πίστη» για να συνεχίσουν το αξιέπαινο έργο τους» τονίζει ο κ. Μαυροειδής.
Ο πρόεδρος του συλλόγου «Πίστη», Χρήστος Βλάχος εξήρε την πράξη του κ. Μαυροειδή τονίζοντας ότι είναι άλλο ένα ζωντανό δείγμα μεγαλοψυχίας. «Μας συγκίνησε με την πράξη αλληλεγγύης του και μας έδωσε ελπίδα και πίστη ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, ας μην ξεχνάμε ότι η υγεία και το πάθος για ζωή είναι πέρα και πάνω από τα χρήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο είμαστε άνθρωποι και η λέξη “άνθρωπος” είναι σύνθετη και προέρχεται από το “άνω + θρώσκω”, γιατί ο άνθρωπος πάντα κοιτάει προς τα πάνω και είναι φτιαγμένος για να αγαπάει, να μάχεται, να ελπίζει και να γίνεται κάθε μέρα καλύτερος» είπε ο κ. Βλάχος.
Keywords
Τυχαία Θέματα