Μαραθώνιος για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ

10:16 9/9/2012 - Πηγή: 24wro
Κρίσιμη ημέρα σήμερα καθώς στις 4 το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών...
Γιώργος Στουρνάρας έχει τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικα, προκειμένου να παρουσίασει τοπακέτο μέτρων το οποίο έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Η τρόικα αναμένεται να αξιολογήσει το πακέτο αυτό το οποίο σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό θα βοηθήσει καθοριστικά στην εκταμίευση της δόσης
των 31 δισ. ευρώ η οποία και θα αποφασιστεί στο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει στην τρόικα ένα πακέτο μέτρων, της τάξεως των 17 δισ. ευρώ περίπου, στο οποίο θα υπάρχουν πολλά εναλλακτικά σενάρια ώστε να αποφευχθούν τυχόν ενστάσεις της τρόικας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με την τρόικα, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να παρευρεθεί στησυνάντηση των πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 το απόγευμα.

Πάντως, τα μηνύματα που έχει λάβει η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό από τους ευρωπαίους αξιωματούχους είναι θετικά, αφού τόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, όσο και ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι εκτιμούν ότι η Ελλάδα τελικά θα λάβει την επόμενη δόση του δανείου, εκτιμώντας πως η έκθεση της τρόικα θα είναι σε θετική κατεύθυνση.

Όπως και να χει, το πακέτο των μέτρων που θα κατατεθεί αναμένεται να περιλαμβάνει περικοπές μισθών και συντάξεων, όπως προανήγγειλε χθες από τη ΔΕΘ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμμέσως πλην σαφώς, ο οποίος είπε μάλιστα ότι όταν ανακάμψει η χώρα οι αδικίες αυτού του πακέτου μέτρων, που σημειωτέον υποστήριξε ότι θα είναι το τελευταίο, θααποκατασταθούν.

newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα