Μακαρίτες καπνοκαλλιεργητές έπαιρναν επιδοτήσεις μετά θάνατον!

15:28 19/10/2012 - Πηγή: 24wro
Αιτήσεις για επιδοτήσεις φέρονται να υπέβαλαν 78 καπνοπαραγωγοί, οι οποίοι ωστόσο είχαν ήδη αποδημήσει εις Κύριον...
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλε την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριος Αθανάσιος Τσαυταρής, υπάρχουν 78 υποθέσεις καπνοκαλλιεργητών που έχουν πεθάνει κι όμως… παίρνουν ακόμα και σήμερα τις επιδοτήσεις!

Αυτές οι υποθέσεις απεστάλησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Παράλληλα το υπουργείο κινεί τις διαδικασίες ώστε να επιστραφούν τα χρήματα από τους κληρονόμους των
αγροτών που εμφανίζονται να υποβάλλουν αιτήσεις για να πάρουν επιδόματα, ενώ έχω απεβιώσει.

Τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν υπολογίζονται σε 150.000 ευρώ.

Ο εντοπισμός έγινε μετά από διασταυρωτικούς ελέγχους, μεταξύ των αρχείων των δικαιούχων του μέτρου 144 και του αρχείου με τους αποβιώσαντες από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, τους οποίους πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις αρχές Ιουνίου 2012.

Από τα αποτελέσματα της διασταύρωσης προέκυψε ότι από τις αιτήσεις που έγιναν δεκτές, εβδομήντα ενταγμένοι είχαν αποβιώσει πριν από τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής τους στην Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, η οποία υποβαλλόταν μαζί με την έντυπη αίτηση ενίσχυσης κάθε ενδιαφερόμενου.

Με έγγραφη αναφορά του αρμόδιου Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων κύριου Αθανασίου Θεοχαρόπουλου ταυτόχρονα με τις 70 υποθέσεις διαπιστώθηκε ότι ακόμη 8 δικαιούχοι οι οποίοι εντάχθηκαν στο Μέτρο, έλαβαν νόμιμα την α’ δόση και στη συνέχεια απεβίωσαν. Παρόλα αυτά, φέρονται να έχουν υποβάλει (με βεβαίωση γνησίου υπογραφής) αίτημα καταβολής της β' δόσης μετά το θάνατό τους!​​​

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα