Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Αρκαδία

23:42 8/8/2012 - Πηγή: 24wro
Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στην Αρκαδία...
που ξεκίνησε την Τρίτη από τη θέση Ανεμοδούρι), με το πύρινο μέτωπο να κατευθύνεται από νωρίς το πρωί προς το χωριό Ραψωμάτη. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Σολωμός Κορινθίας.

Στο μέτωπο της Αρκαδίας επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, οι Αρχές έδωσαν εντολή να εκκένωσης των οικισμών Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι.

Το πύρινο μέτωπο καίει κάτω από τη σήραγγα
Ραψομμάτη προς το βουνό Τσεμπερού, νοτιοδυτικά του χωριού Πάπαρι και πάνω από τον οικισμό Μαρμάρι, αλλά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του ΓΕΕΘΑ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Δευκαλίων» και καταδρομείς της 2ης Μοίρα Αλεξιπτωτιστών έχουν σπεύσει στο σημείο βοηθώντας το πεζοπόρο τμήμα.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης και έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Από τις φλόγες προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, ενώ έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Μάλιστα, ένας εξ' αυτών, ένας 60χρονος, νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου απηύθυνε έκκληση να σταλούν υδροφόρες, ερπυστριοφόρα και μηχανοκίνητα της ΔΕΗ για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Η κατάσταση στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα
Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στη συμβολή της Λ. Μαραθώνος και Ανατολής στο Πικέρμι. Επί τόπου έσπευσαν και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

Επίσης, πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Σολωμός Κορινθίας, όπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα με την συνδρομή τριών αεροσκαφών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην θέση Παπά Αλώνι στον Ολυμπο, όπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ σε ύφεση είναι η φωτιά στο Μύρτο Ιεράπετρας.

Επιπλέον, υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στην Ανάβρα Μαγνησίας, το Δαμάσι Λάρισας και στο Μοναστήρι στις Οινούσσες, όπου αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα μια μοναχή.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στην Χώρα Κυθήρων, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα