Λυκουρέντζος: Θύμα εσφαλμένης πληροφόρησης ο Στόιμπερ

19:25 12/6/2011 - Πηγή: 24wro
«Πόσος διάλογος χρειάζεται ακόμα όταν εμείς ξεκάθαρα έχουμε θέσει από το Ζάππειο τις προτάσεις μας»...
διερωτήθηκε μέσω του ΑΝΤ1 97,2 ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, προσθέτοντας πως δεν είναι θέμα απουσίας διαλόγου το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

Ερωτώμενος αν τελικά, ο Αντώνης Σαμαράς,
θα αποδεχτεί νέα πρόσκληση Παπανδρέου για διάλογο, απήντησε πως «Εάν η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλει είναι πολύ δύσκολο να βρούμε ποια είναι η βάση του διαλόγου. Εμείς είμαστε πρόθυμοι στη συζήτηση.

Ανοιχτοί σε κάθε διαδικασία. Ως αξιωματική αντιπολίτευση έχουμε πάρει πρωτοβουλίες για να βοηθήσουμε την πατρίδα και έχουμε πάρει πολιτικό κόστος, το οποίο δεν θα έπρεπε να μας αναλογεί αλλά και αυτό το κάνουμε για να βοηθήσουμε την πατρίδα και εκτιμάται από τον ελληνικό λαό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ΝΔ πρέπει να προσχωρήσει άνευ όρων σε ένα λάθος το οποίο κάνει η κυβέρνηση για να δοθεί η εντύπωση μιας συναίνεσης η οποία θα είναι άνευ αντικρίσματος»

Σχετικά με τα τελευταία υψηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων, σημείωσε πως «οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλεία ανάλυσης . Πράγματι φωτογραφίζουν τάσεις μιας συγκεκριμένης στιγμής και αυτή είναι όλη η αξία τους. Η ΝΔ θα συνεχίζει με συνέπεια την προσπάθεια την οποία καταβάλει. Ο Αντώνης Σαμαράς, με σθένος και αποφασιστικότητα θα προβάλλει την πρότασή μας. Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, του ελληνικού λαού. Δεν θέλουμε απλώς να εισπράξουμε από την φθορά της κυβέρνησης αλλά θέλουμε θετική ψήφο στις προτάσεις και στις θέσεις της ΝΔ και μένει αυτό να κριθεί την ώρα της κάλπης. Δεν είναι εποχές για θριαμβολογίες. Δεν είναι εποχές για συγκρούσεις πεζοδρομιακού χαρακτήρα και πολύ περισσότερο, στην παρούσα συγκυρία, δεν ταιριάζει, σε καμία των περιπτώσεων, η αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ»

Για Στόιμπερ

«Είναι προφανές ότι είναι θύμα εσφαλμένης πληροφόρησης. Η ΝΔ δεν οδηγεί την αναμέτρηση στο πεζοδρόμιο. Δεν θέτει εκβιαστικά διλήμματα στην ελληνική κοινωνία και δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να κυβερνήσει. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η ΝΔ και λυπούμαι όταν γίνονται τέτοιες αξιολογήσεις γιατί είναι κατάφορα άδικες για το κόμμα μας», υποστήριξε ο κύριος Λυκουρέντζος, σχετικά με την επίθεση του επίτιμου προέδρου του συγκυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU Βαυαρίας, Εντμουντ Στόιμπερ ότι η ΝΔ φέρει μεγάλη ευθύνη για τη μιζέρια του χρέους .

«Μιλάμε για αξιολόγηση μιας εσφαλμένης πληροφόρησης. Συμβαίνουν αυτά. Αλλά όταν μιλά κανείς για την αξιωματική αντιπολίτευση μιας φίλης και συμμάχου και εταίρου χώρας στην Ε.Ε. και ενός αδελφού κόμματος μάλλον χρειάζεται καλύτερη και έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση», κατέληξε.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα