Λουκάς Παπαδήμος, όπως Γεννάδιος Σχολάριος

16:26 11/11/2011 - Πηγή: 24wro
Μπορεί να μην είναι πολιτικός...
αλλά η διπλωματική στόφα του ζωδίου του είναι μια καλή παρακαταθήκη για τον νέο ρόλο που του ανατέθηκε. Ήταν ίσως η καλύτερη δυνατή επιλογή στις κρίσιμες στιγμές που περνά η πατρίδα μας. Με την έξωθεν καλή μαρτυρία στο ...τσεπάκι του δείχνει ικανός να πείσει ακόμη και τους πλέον δύσπιστους Ευρωπαίους (και ημών συμπεριλαμβανομένων) πως η «υπόθεση Ελλάδα» έχει τύχη.

Αυτό φυσικά δεν αλλάζει την δυσάρεστη θέση στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία των Ελλήνων, που καλούνται σε κάθε περίπτωση
να πληρώσουν το «μάρμαρο» μιας διαχρονικής κακοδιαχείρισης αλλά και των επιταγών των διεθνών και εγχώριων συμφερόντων. Κακά τα ψέματα... Η δομή του ωροσκοπίου της Ελλάδας δεν επιτρέπει αισιόδοξες σκέψεις σε σχέση με την διαπλοκή των πολιτικών με τέτοια συμφέροντα και το σχεδόν βέβαιο πόρισμα αναφέρει απλά πως όποιοι κυβερνήτες αυτής της χώρας δεν ενδώσουν σε αυτήν την «συναλλαγή» παίρνουν την άγουσα προς τα ...αποδυτήρια.

Όσον αφορά τον ίδιο τον κ Παπαδήμο μόνο και μόνο η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου στον ετήσιο χάρτη του υποδηλώνει το βαρύ φορτίο που αναλαμβάνει. Ωστόσο έχοντας την Σελήνη του στην Παρθένο, δηλαδή μια νοοτροπία και μια ψυχοδομή πολύ κοντά στα δεδομένα του πλανήτη των περιορισμών αλλά και της αξιοκρατίας μπορεί σίγουρα να διαχειριστεί αυτές τις πιέσεις με σχετική επιτυχία. Να το παλέψει τουλάχιστον, βάζοντας μερικά πράγματα σε μια τάξη.
Επιπλέον ως ειδικός στο να παραλαμβάνει χάος και να στοχεύει σε μια σταθεροποίηση (ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον Ταύρο) είναι ο πλέον ...αντιπροσωπευτικός πρωθυπουργός για μια χώρα που φλερτάρει με την άβυσσο.
Στα υπέρ του είναι η μέλλουσα διέλευση του Δία από την γενέθλια Δήμητρα στον Ταύρο μετά τα μέσα Φεβρουαρίου και η επακόλουθη αντίθεση του «ευεργέτη» πλανήτη στην αστρική του εκδοχή με τον γενέθλιο Ήλιο του μετά τα μέσα Μαρτίου. Και οι δύο ενδείξεις παραπέμπουν σε επιτυχίες και κατακόρυφη άνοδο του δείκτη δημοφιλίας του θα πρέπει όμως όλα αυτά να εξεταστούν μέσα στο γενικότερο «στενό» πλαίσιο αυτής της περιόδου.

Το μεγάλο «αγκάθι» στον γενέθλιο χάρτη του κ Παπαδήμου είναι ο Ποσειδώνας στο Ζυγό και το «κρυφό» τετράγωνο του με τον αστρικό Άρη στον Καρκίνο. Μάλιστα το δυστύχημα είναι πως η συγκεκριμένη όψη που παραπέμπει άμεσα σε ύπουλα κτυπήματα και υπονομεύσεις υπάρχει σε άλλη μορφή -ως σύνοδος- στο χάρτη του Ηλιακού τόξου.
Και αν σε κάθε περίπτωση ο Κρόνος είναι διαχειρίσιμος, ο προβληματικός Ποσειδώνας ενέχει ουσιαστικούς κινδύνους που στην πλειοψηφία τους είναι «αόρατοι».
Με δεδομένη την άγνοια της ώρας γέννησης του κ Παπαδήμου είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει μια εκτίμηση για το αν όλη αυτή η κατάσταση εκπορεύεται από τον ίδιο ή προς τον ίδιο, σε βάρος του δηλαδή. Προσωπικά με κριτήριο την θέση του τροπικού Άρη στον «ηρωικό» Λέοντα κλίνω προς την δεύτερη εκδοχή, όπως κι αν έχει όμως η προδοσία και οι παγιδεύσεις φαίνεται πως θα γίνουν πολύ της μόδας τους επόμενους μήνες. Και
Keywords
Τυχαία Θέματα