Κυβέρνηση ισορροπιών ή ανάγκης;

15:42 18/6/2011 - Πηγή: 24wro
Σε δύο κατευθύνσεις φαίνεται να πορεύτηκε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου... προκειμένου να φτάσει στην τελική σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Η πρώτη κατεύθυνση ήταν να κρατήσει τις ισορροπίες μέσα στο κόμμα, οι οποίες τον τελευταίο καιρό είχαν διαταραχθεί σε τέτοιο βαθμό που μόλις χθες κάποιοι έκαναν λόγο για αμφισβήτηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Η δεύτερη κατεύθυνση ήταν το «κλάδεμα των κηπουρών».
Πολλές ήταν επίσης οι φωνές τον τελευταίο καιρό που έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός κυβερνάει με τους κολλητούς του, κάτι που το είπε ευθέως στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. η Βάσω Παπανδρέου. Οι εκπλήξεις λοιπόν της νέας κυβέρνησης είναι η είσοδος παραδοσιακά εσωκομματικών αντιπάλων του πρωθυπουργού.
Καταρχήν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα παίζει πλέον ένα διττό ρόλο, αυτόν του αντιπροέδρου και αυτόν του υπουργού Οικονομικών.
Με αυτό το δεδομένο, εμφανίζεται ως «ο απόλυτος άρχων» της νέας κυβέρνησης, αν και δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο ότι πρώτος τη τάξει αντιπρόεδρος παραμένει ο κ. Πάγκαλος. Η σχέση των δύο ανδρών ποτέ δεν ήταν ανέφελες, αφού ο κ. Πάγκαλος πολλές φορές λειτούργησε ως ασπίδα προστασίας του πρωθυπουργού απέναντι στον κ. Βενιζέλο από τότε ακόμη που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα