Κυριάκος Παπαδόπουλος: Κάτι ήξερε ο Τιμούρ...

08:35 6/4/2011 - Πηγή: 24wro
Αρχές Αυγούστου του 2009. Λίγο πριν τον επαναληπτικό του Ολυμπιακού με την Σέριφ...
για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στο Λονδίνο μια δουλειά, να παίξουν δηλαδή ένα σούπερ δυνατό φιλικό προετοιμασίας με την Τότεναμ.

Στο χαρτί με την αρχική ενδεκάδα υπάρχει και ο Μέλμπεργκ και ο Αβράαμ και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. «Ωπα! Τι είναι αυτό; Καινούργιο κόλπο με τρεις στόπερ», λένε οι περισσότεροι. Με το πρώτο σφύριγμα το μυστήριο
λύνεται. Η διάταξη δεν αλλάζει, απλώς ο Κυριάκος Παπαδόπουλος παίζει ως καθαρός κόφτης! «Μήπως τον Τιμούρ τον χτύπησε η ζέστη;», το ερώτημα, Ο μικρός το παλεύει. Κερδίζει και χάνει μάχες, κρατάει την θέση του, όχι κάτι σπουδαίο, απλώς αξιοπρεπής. Για τον Κετσπάγια το στοίχημα ήταν κερδισμένο. Στον επαναληπτικό με την Σέριφ ο Κυριάκος ξεκινάει πάλι ως κόφτης και βγαίνει στο ημίχρονο, γιατί το σχήμα χρειάζεται να γίνει πιο επιθετικό.

Οι προπονητές της εξέδρας ουρλιάζουν για το τρελό αυτό πείραμα, όμως ο Τιμούρ έχει άλλα στο μυαλό του. Βλέπει πάνω του έναν «εκκολαπτόμενο Δέλλα», ο οποίος μαζί του στην Ανόρθωση έπαιζε ως «σκούπα» μπροστά από τους δύο στόπερ. Η απόλυση του Κετσπάγια όμως παγώνει το πείραμα της μετάλλαξης.

Την μεταγραφή στην Σάλκε δεν την πήρε ως κόφτης. Την πήρε χάρη στις εμφανίσεις του ως κεντρικός αμυντικός κυρίως με την Εθνική Ελπίδων. Ο Μάγκατ είδε ένα θηρίο ανήμερο, το οποίο όμως θα μπορούσε να το σμιλέψει σε κάτι διαφορετικό. Σπάνια τον έβαζε ως στόπερ. Πότε ως δεξιό μπακ, καμιά φορά και απέναντι αριστερά (!), αλλά κυρίως στα χαφ. Για να δώσει ύψος, όγκο, μούσκουλα, αντοχή, αγριάδα στο κέντρο της Σάλκε. Σταδιακά, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έμαθε τα νέα του λημέρια στα χαφ. Εμαθε τα νέα μέτρα στα οποία πρέπει να παίζει, έμαθε πως παίζει σε άλλο χώρο, έμαθε πως πρέπει να απελευθερώνει το παιχνίδι με διαφορετικού είδους πάσες, έμαθε να έχει μεγαλύτερη και ενεργότερη συμμετοχή στο παιχνίδι, έμαθε καλύτερα το ίδιο το παιχνίδι.

Σε ένα παιχνίδι ιδανικό για... καμικάζι ο Ραλφ Ράνγκνικ  αναγνώρισε ότι ο Μάγκατ έχει κάνει δουλίτσα με τον μικρό. Γι' αυτό και τον έβαλε στην αρχική ενδεκάδα της Σάλκε, μέσα στο «Σαν Σίρο», απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιντερ, σε προημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ, για να γίνει σκιά του Γουέσλι Σνάιντερ και να κρύψει στους Ιταλούς το οπτικό πεδίο μπροστά από την εστία του Νόιερ. Ο μικρός από τον Σβορώνο Πιερίας έπαιζε στο «Σαν Σίρο» με τέτοια άνεση και αέρα λες και είχε απέναντι του «σειρούλες» του σε ομάδες ελπίδων. Εριξε και τις ψιλές του, έτρεξε συνετά κι όχι σαν παλαβός, με την ωριμότητα του βοήθησε την Σάλκε να πάρει όλο το κέντρο και να διαλύσει την Ιντερ!

Έστω και καθυστερημένα χρειάζεται η εύφημος μνεία στον Τιμούρ Κετσπάγια, «τον προπονητή που με έχει βοηθήσει όσο κανείς άλλος στην καριέρα μου», όπως δήλωσε πρόσφατα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Εκεί που όλοι έβλεπαν ένα ροδομάγουλο πιτσιρικά που σε 4-5 χρόνια θα μπορούσε να γίνει ένας στόπερ αξιώσεων, ο Τιμούρ Κετσπάγια έβλεπε τον επόμενο αμυντικό χ
Keywords
Τυχαία Θέματα