Κυνήγι για τον εντοπισμό των επίδοξων βομβιστών του Μετρό

13:27 4/3/2012 - Πηγή: 24wro
Τις διαδρομές του αυτοσχέδιου μηχανισμού που βρέθηκε σε συρμό του μετρό αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ...
Μια εβδομάδα μετά την τρομοκρατική απόπειρα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μελετά τις δεκάδες ώρες του οπτικού υλικού από τις κάμερες του σταθμού του Αιγάλεω.

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», το προφίλ των δραστών, έτσι όπως το σκιαγραφούν οι πηγές της Αστυνομίας, είναι νεαροί άνδρες 25-30 ετών, που είχαν στόχο να μιμηθούν τις ενέργειες παλαιότερων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι αξιωματικοί
εκτιμούν ότι οι επίδοξοι τρομοκράτες, πριν τοποθετήσουν το μηχανισμό είχαν «δοκιμάσει» τους χρόνους και τις αποστάσεις. Επομένως, έχουν επεκτείνει την έρευνά τους και σε άλλα πλάνα που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει σύνδεση της εν λόγω απόπειρας με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», ενώ αξιολογούνται ως «μικρής σημασίας» τα τηλεφωνήματα για ανάληψη της ευθύνης από οργάνωση με το όνομα «Αντάρτικο Πόλεων».

Την ίδια στιγμή, η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να αξιοποιήσει και πληροφορίες από τους επιβάτες του συρμού στον οποίο βρέθηκε ο μηχανισμός. Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει κάτι ουσιώδες, καθώς πολλοί από τους επιβάτες δεν έχουν επικοινωνήσει με την Ασφάλεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα