Κρίσιμες επαφές του Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον

22:35 24/7/2011 - Πηγή: 24wro

Με λίγο πιο ελαφρύ το φορτίο έφτασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ...ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για μια σειρά σημαντικών συναντήσεων που θα καθορίσουν το αναλυτικό νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Παρ' όλα αυτά, οι πιέσεις που θα ασκηθούν θα είναι μεγάλες, προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις που δεν αναμένονται πριν απο τα τέλη του Σεπτέμβρη.
Οι επαφές του κ. Βενιζέλου
θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.
Οι συναντήσεις
Αναλυτικότερα, ο κ. Βενιζέλος θα έχει στην αμερικάνικη πρωτεύουσα μια σειρά συναντήσεων με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, του Κογκρέσου και του ΔΝΤ.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος θα συναντηθεί μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το πρόγραμμά του απο το ΥΠΟΟΙΚ, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τίμοθι Γκάιτνερ, την επικεφαλή του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, καθώς και με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου.
Η συνάντηση με ΔΝΤ
Η πρόεδρος του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ, υπενθυμίζουμε πως δεν έχει δεσμευτεί για τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οπως  μάλιστα ξεκαθάρισε, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ είναι εκείνο που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για το θέμα της κρίσης χρέους της Ελλάδας και όλες τις λεπτομέρειες της νέας βοήθειας προς την χώρα μας. Κάτι που επι εποχής, Στρος Καν δεν ίσχυε.
Ο κ. Βενιζέλος, θα προσπαθήσει να πείσει το ΔΣ του ΔΝΤ πως έχει υλοποιήσει ότι έχει συμφωνηθεί και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με την κ. Λαγκάρντ.
Με τον ομόλογο του
Η στάση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Γκάιντερ είναι υποστηρικτή προς την Ελλάδα, όπως έχει κατά επανάληψη δηλώσει ο ίδιος.
Επιπλέον, οι δύο υπουργοί θα συνεχίζουν τις συζητήσεις περί επενδύσεων στην Ελλάδα. Μια συζήτηση που είχε ξεκινήσει με την κ. Κλίντον κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στην Αθήνα.
Με Νταλάρα
Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συνάντηση του κ. Ευ. Βενιζέλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, αφού θεωρείται εκείνος που έπεισε τους ιδιώτες να συμμετάσχουν στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Με γερουσιαστές
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συνομιλίες με τους γερουσιαστές Τιμ Τζόνσον, πρόεδρο της Επιτροπής Γερουσίας για Τραπεζικές, Οικιστικές και Αστικές Υποθέσεις και Τζον Κέρι, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Mega κ. Μιχάλη Ιγνατίου, οι δύο γερουσιαστές έχουν θετική διάθεση και επιθυμούν τη διάσωση της χώρας μας.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει αύριο το βράδυ στο Peterson Institute for International Economics, με θέμα: "Ελληνική κρίση: προκλήσεις και ευκαιρίες".

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα