Κραυγή απόγνωσης από τον Λάκη Γαβαλά: Πάρτε τα όλα και αφήστε με ελεύθερο

18:31 2/4/2013 - Πηγή: 24wro
Θύμα της ελληνικής γραφειοκρατίας έχει πέσει ο Λάκης Γαβαλάς...
καθώς παραμένει φυλακισμένος εδώ και ένα χρόνο λες και πρόκειται για εγκληματία του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Συγκεκριμένα, μετά και την ανοιχτή του πρόσκληση στο Δημόσιο, «Πάρτε τα όλα και αφήστε με ελεύθερο», ο «Mr Lak» εξακολουθεί να κρατείται, ενώ οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του δημευμένου ακινήτου του στην Κάντζα έχουν «παγώσει».

Ο Λάκης Γαβαλάς
είναι απεγνωσμένος καθώς θέλει να πάψει πλέον να βλέπει τον ήλιο πίσω από τα κάγκελα του κελιού του.

Σύμφωνα με τον νόμο, μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από την προσωρινή κράτηση κάθε κρατουμένου το Δικαστικό Συμβούλιο συνεδριάζει για να αποφασίσει την παράταση ή την υπό όρους αποφυλάκισή του. Εξετάζει αν πληροί όλες τις προϋποθέσεις, όπως εάν επέδειξε καλή διαγωγή, αν έχει κάνει μεροκάματα μέσα στη φυλακή ή είναι ύποπτος φυγής.

Στην περίπτωση ωστόσο του Λάκη Γαβαλά που πέρασε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 19,5 εκατομμυρίων ευρώ, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές αποφάσισαν με... συνοπτικές διαδικασίες να παραμείνει έγκλειστος μέχρι τη συμπλήρωση του 18μηνου της προσωρινής του κράτησης. Το σκεπτικό της απόφασης, η οποία ακόμη δεν έχει καθαρογραφεί, παραμένει άγνωστο. Μάλιστα, η ελληνική πολιτεία δείχνει πρωτοφανή κωλυσιεργία και δεν προχωρεί τις διαδικασίες για την πώληση ή την αξιοποίηση του ακινήτου του στην Κάντζα, το οποίο έχει ήδη δημευτεί.

«Το Συμβούλιο συνεδρίασε όπως λέει ο νόμος για την παράταση ή μη της προσωρινής κράτησης του κ. Γαβαλά πέραν του χρόνου και αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή. Δεν ξέρω για ποιο λόγο βγήκε αυτή η απόφαση και δεν μπορώ να την κρίνω», δήλωσε στην η δικηγόρος του Λάκη Γαβαλά, Μαρία Σαξιώνη, η οποία άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με την αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας του 61χρονου επιχειρηματία.

«Πλέον είναι στο “χέρι” του Ελληνικού Δημοσίου... Μιλάμε για έναν οφειλέτη που στο παντελόνι του δεν έχει ούτε ένα ευρώ. Δεν έχει λογαριασμούς. Ο,τι μισθό και μερίσματα έπαιρνε από την εταιρεία τα διέθετε για την προσωπική του ευχαρίστηση και δεν τα έβαζε στην τράπεζα και, το κυριότερο, δεν τα έκρυβε από το ελληνικό Δημόσιο. Γιατί δημιουργήθηκε όλη αυτή η υπόθεση είναι άλλο θέμα και θα το δούμε στο δικαστήριο. Είναι θέμα του Δημοσίου, και όχι δικό μας» συμπλήρωσε η κυρία Σαξιώνη, καταλήγοντας ότι η υπόθεση έχει φύγει από τα «χέρια» του νομικού επιτελείου του 61χρονου επιχειρηματία, που πλέον περιμένει να δει τι θα πράξει η ελληνική Πολιτεία.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο βδομάδες ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός υπέβαλε πρόταση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να περάσουν οι δημευμένες εκτάσεις στην Κάντζα που φέρουν την επωνυμία Λάκης Γαβαλάς στην Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, η πρόταση του κ. Σγουρού περιλάμβανε πλήρη οικονομικά στοιχεία βάσει των οποίων προκύπτει ότι η εξαγορά των εγκαταστάσεων αντί τιμήματος 19,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε να διαθέσει η Περιφέρεια θα ήταν ωφέλιμη, αφού διαθέτει ήδη δέκα εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε ενοίκια.

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα