Κράτα το σπίτι σου ζεστό χωρίς κόστος

04:46 22/2/2013 - Πηγή: 24wro

Ο χειμώνας είναι πια εδώ και με το δεδομένο της κρίσης πιο έντονο από ποτέ, το βασικό ζητούμενο είναι πως...

θα ζεσταθούμε χωρίς να πληρώσουμε μια περιουσία. Υπάρχουν τρόποι, φυσικά, και γι' αυτό, εύκολοι και ανέξοδοι. Για ρίξε μια ματιά...

Κλείσε καλά όλα τα παράθυρα:
Έλεγξε καλά τα σημεία όπου παρουσιάζεται η μεγαλύτερη απώλεια θερμοκρασίας σε όλο το σπίτι. Αν τα παράθυρα είναι χαλασμένα και δεν κλείνουν σωστά, το κρύο που μπαίνει μέσα θα σου δημιουργεί προβλήματα που δεν θα μπορείς να λύσεις. Η πιο απλή λύση
είναι να αγοράσεις ειδικές μονωτικές ταινίες που θα σταματήσουν την όποια απώλεια. Σίγουρα, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πληρώσεις κάποια χρήματα αλλά τα υλικά αυτά δεν είναι μιας χρήσης και αυτό που θα κερδίσεις σε ενέργεια, αντισταθμίζει το κόστος τους 100%. Επίσης, φρόντισε να μην τα ανοίγεις άσκοπα. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις μπαλκονόπορτες. Αέρισε το σπίτι το πρωί, για μικρό χρονικό διάστημα και καλό θα ήταν να διάλεγες ώρες που έχει ηλιοφάνεια.

Η δύναμη της κουρτίνας:
Αν έχεις βαριές κουρτίνες, φρόντισε να τις ανοίγεις τις ώρες που στο συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού χτυπάει ο ήλιος και μόλις αυτός φεύγει, να τις κλείνεις. Όσο καλά και να είναι ασφαλισμένα τα παράθυρα αυτές παρέχουν μεγαλύτερη προστασία. Αν οι κουρτίνες σου είναι λεπτές, μπορείς να κάνεις δύο πράγματα. Πρώτον, να κλείνεις τα πατζούρια πιο νωρίς από ότι κάνεις τώρα. Μόλις πέφτει ο ήλιος και στον χώρο δεν αρκεί το φυσικό φως έτσι κι αλλιώς κλείσε τα παντζούρια και αυτόματα θα κρατήσεις το κρύο που έρχεται με το σκοτάδι πιο μακριά. Δεύτερον, μπορείς αν θέλεις -και αυτό ισχύει κυρίως για παράθυρα ή πόρτες που δεν ανοίγουν συχνά, έως καθόλου- να τα "ντύσεις" με διάφανο πλαστικό από πάνω μέχρι κάτω. Η διαφορά στη θερμοκρασία θα είναι τεράστια, οι απώλειες ελάχιστες και -το πιο σημαντικό- το φως του ήλιου θα είναι τελείως ανεμπόδιστο. Αυτή η δεύτερη επιλογή, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε μονοκατοικίες ή εξοχικά σπίτια που έχουν πολλά και άχρηστα... ανοίγματα.

Στρώσε το σπίτι σου:
Σε περίπτωση που έχεις -γιατί δεν προτείνουμε να αγοράσεις επί τούτου- κάποια χαλιά ή πατάκια που δεν έχεις χρησιμοποιήσει και ταυτόχρονα υπάρχουν σημεία του σπιτιού που δεν είναι καλυμμένα, στρώσ' τα. Το γυμνό δάπεδο είναι κρύο στην αίσθηση. Και αν είναι ξύλινο το πάτωμα, πάει καλά, αν μιλάμε όμως για πλακάκι ή μάρμαρο; Ακριβώς. Γι' αυτό, αν έχεις κάτι, να το στρώσεις. Ζήτα από τη μαμά σου ή την πεθερά σου. Όλο και κάτι θα υπάρχει. Ακόμη και αν δεν σου ταιριάζει απόλυτα αισθητικά, θυμήσου ότι αυτές τις -δύσκολες- μέρες, προτεραιότητα έχει η ζέστη.

womenonly.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα