Κόβουν τις αποδράσεις οι Έλληνες

10:16 3/10/2011 - Πηγή: 24wro
Μαχαίρι έκοψαν οι Ελληνες τις εκδρομές στο εξωτερικό, ακόμη, όμως, και τις μικρές...
αποδράσεις εντός των συνόρων.

Το μπαράζ των οικονομικών υποχρέωσαν τους πολίτες να περιορίσουν όλες τις δαπάνες τους, με πρώτες στη λίστα τις λιγότερο αναγκαίες, όπως είναι οι εκδρομές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου το ενδιαφέρον για οργανωμένες εκδρομές στο εξωτερικό και το εσωτερικό είναι μηδαμινό, παρά τις προσφορές που γίνονται από πολλά πρακτορεία ταξιδιών, αναφέρει
ρεπορτάζ του «Αγγελιοφόρου».

«Επικρατεί παγωμάρα. Παρόλο που έχουν βγει οργανωμένες εκδρομές από 299 ευρώ το άτομο για 4 και 5 ημέρες σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο. Είναι λογικό με τα όσα ακούγονται και γίνονται καθημερινά να έχουν επηρεαστεί όλοι, ακόμη και αυτοί που σχεδίαζαν μια εκδρομή. Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει κλίμα και το περιμένουμε, καθώς οι αποδράσεις είναι αναγκαίες, ιδιαίτερα όταν υπάρχει μεγάλη πίεση», σημείωσε ο Δημήτρης Μαντούσης, πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης.

Το «μαχαίρι» στις εκδρομές είναι φαινόμενο που συναντάται κυρίως στη μεσαία τάξη, που πλήττεται από τα μέτρα, και στους συνταξιούχους. «Σύμφωνα και με τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, το πρώτο εξάμηνο του έτους μειώθηκαν κατά 30,3% οι εκδρομές σε σχέση με το 2010. Αυτό φάνηκε και το καλοκαίρι και συνεχίζεται, κυρίως για τη μεσαία τάξη, που ήταν παραδοσιακά οι πελάτες των πρακτορείων και τους συνταξιούχους», συμπλήρωσε ο Σπύρος Γκίνης, αντιπρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα