Κόσμος Βραζιλία: Ατύχημα ή έγκλημα ο θάνατος των 230 παιδιών;

18:50 29/1/2013 - Πηγή: 24wro
Όχι ένα, όχι δύο αλλά μια ολόκληρη αλυσίδα από εγκληματικά λάθη, παραλείψεις και ανευθυνότητα...
και όλα στο όνομα του κέρδους, ήταν αυτή που τελικά οδήγησε στο θάνατο πάνω από 230 νέους που διασκέδαζαν στο νυχτερινό κλαμπ «Κiss» στην πόλη Σάντα Μαρία της Βραζιλίας.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον προς στιγμήν, αφού, τόσο τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν σήμερα ως υπεύθυνοι της απίστευτης τραγωδίας όσο και η αυτοψία που διενεργήθηκε στο χώρο από τις Αρχές, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για σκοτεινά σημεία.

Αρχικά ο χώρος απείχε πολύ από το να πληροί τις απαιτούμενες
προδιαγραφές πυρασφάλειας, αφού δεν διέθετε καν κάποιο ανιχνευτή πυρκαγιάς ή συναγερμό ώστε να ενημερώσει έγκαιρα τον κόσμο και να ειδοποιήσει άμεσα και την Πυροσβεστική. Σα να μην έφτανε αυτό, το συγκεκριμένο κλαμπ που έγινε τάφος για εκατοντάδες νέα παιδιά, διέθετε μόνο μια έξοδο κινδύνου η οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει δίοδο διαφυγής ενός αριθμού 500 ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτου πανικού.

Εκείνο όμως που κυριολεκτικά δεν το χωράει ανθρώπινος νους, είναι η εγκληματική «ιδέα» ενός μέλος του συγκροτήματος να ανάψει ένα πυροτέχνημα! Μέσα σε ελάχιστο χρόνο η εύφλεκτη οροφή έπιασε φωτιά, γεμίζοντας το χώρο με τα δηλητηριώδη εκείνα αέρια που απελευθερώνει η καύση των πλαστικών.

Η εγκληματικές πράξεις όμως των «υπευθύνων» δεν σταμάτησαν εκεί: όταν πολλοί νέοι τρομοκρατημένοι από την κατάσταση επιχείρησαν να εγκαταλείψουν το χώρο άρον-άρον, οι μπράβοι του καταστήματος τους σταμάτησαν επειδή …δεν είχαν πληρώσει το λογαριασμό!

Το τριήμερο πένθος της Βραζιλίας όπου νάναι εκπνέει αλλά το σοκ που υπέστη η κοινωνία της από το μέγεθος της τραγωδίας, σίγουρα θα συνοδεύει για πάρα πολλά χρόνια τη συλλογική της μνήμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα