Κορδέλες αντικαθιστούν αστυνομικούς!

14:10 23/11/2012 - Πηγή: 24wro
Οι ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό αναγκάζουν πολλές φορές την τοπική ΕΛΛΑΣ να προσφύγει σε τρικ...
για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα επαρχιακά αστυνομικά τμήματα, όπου ένας αστυνομικός καλείται να καλύψει πέντε και έξι θέσεις. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το ΑΤ Σπηλίου. Το συγκεκριμένο τμήμα διαθέτει 11 αστυνομικούς, ενώ οι οργανικές θέσεις ξεπερνούν τις 20, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατη η αστυνόμευση μίας περιοχής 80 χιλιομέτρων από τα Σφακιά ως
το Τυμπάκι! Το επαρχιακό Α.Τ. με τη μεγαλύτερη περιοχή ευθύνης διαθέτει έναν με δυο αστυνομικούς ανά 8 ώρες, κι ένας εξ αυτών πολλές φορές μαθητευόμενο, δόκιμο.

Αυτοί λοιπόν καλούνται να εκτελέσουν καθήκοντα σκοπού στο τμήμα (που διαθέτει κρατητήρια και όπλα), γραμματέα, περιπόλου, τροχονόμου και όταν βρουν χρόνο, να ασχοληθούν με την καταστολή και την πρόληψη της αυξημένης εγκληματικότητας. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αγίου Βασιλείου περιγράφει με γλαφυρό τρόπο περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Καθώς το Α.Τ. δεν διέθετε αστυνομικό για να εκτρέπει την κυκλοφορία και να εμποδίζει τα αυτοκίνητα να κατευθύνονται προς την παρέλαση, την αποστολή αυτή ανέλαβε μια κορδέλα ερήμην αστυνομικού οργάνου. Πολίτες, λοιπόν και δημοτική περιουσία είναι αφύλακτοι, έρμαιο στις διαθέσεις του κάθε νοσηρού μυαλού ντόπιου ή ξένου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

prismanews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα