Κομματική πειθαρχία θα επιβάλλει ο Σαμαράς

10:37 4/11/2012 - Πηγή: 24wro
Τι θα πει ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ...
Εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της γαλάζιας ΚΟ βρίσκονται στη ΝΔ, σήμερα στις 11.30 το πρωί, με τον Αντώνη Σαμαρά να εμφανίζεται αποφασισμένος να θέσει τους βουλευτούς του προ των ευθυνών τους.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός θα θέσει εκ νέου το δίλημμα ευρώ ή χάος και θα ζητήσει συνολική στήριξη των μέτρων και της κυβέρνησης, θέτονας μάλιστα και ζήτημα κομματικής πειθαρχίας
για την κρίσιμη ψηφοφορία για το πακέτο των 13,2 δις ευρώ. Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να συσπειρωθεί η γαλάζια ΚΟ και μην επαναληφθούν τα φαινόμενα του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν κατά το δεύτερο μνημόνιο, μια ομάδα 20 βουλευτών διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή, καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και διαγράφηκε, ενώ οι μισοί από αυτούς ακολούθησαν άλλη πορεία στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στο πλαίσιοα αυτό και για την αποφόρτηση της έντασης στο εσωτερικό της ΝΔ είναι πολύ πιθανόν να δοθεί ο λόγος στους βουλευτές για να εκφράσουν τους όποιους προβληματισμούς τους, μεταφέροντας την αγωνία της κοινωνίας. Πάντως απο το Μαξίμου εκπέμπεται αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει καμία διαρροή στην ψηφοφόρία της Τετάρτης αν και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το... μασάζ των επίφοβων βουλευτών απο τους κκ. Δ. Σταμάτη (υπουργό Επικρατείας) και Κ. Μπούρα (διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου), τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, τους γραμματείς κκ. Αθ. Μπούρα (ΚΟ) και Εμμ. Κεφαλογιάννη (κόμματος), αλλά και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Μ. Βορίδη.

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα