Κινδυνεύει ο Ελληνισμός στην Αλβανία

06:46 28/2/2012 - Πηγή: 24wro

Είδος προς αλβανοποίηση χαρακτήρισε την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου...

ο Σταύρος Γκίνος, ο πρόεδρος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Αχαΐας.

«Σε όλη την Ευρώπη οι μειονότητες απολαμβάνουν θεσμικά κατοχυρωμένα δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις περί ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων και μόνο η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία αναγνωρισμένη από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, την Κοινωνία των Εθνών, το Δικαστήριο της Χάγης, το Συνέδριο των Παρισίων ( 1946) κ.α. παραμένει ως σήμερα χωρίς διεκδικήσεις, είδος προς «αλβανοποίηση»,
δήλωσε ο κ. Γκίνος.

«Γι’ αυτό επιβάλετε άμεσα όλοι οι Βορειοηπειρώτες να ενωθούμε αφήνοντας στην άκρη όλες τις διαφωνίες και προσωπικές φιλοδοξίες γύρω από έναν φορέα, την ιστορική οργάνωσή μας την «Ομόνοια», μια «Ομόνοια» ανοιχτή σε όλους που θα αντιπροσωπεύει ολόκληρο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και θα παλεύει για τα δίκαιά του ακολουθώντας μια κοινή πορεία, ένα κοινό όραμα. Μόνο έτσι μπορούμε να φθάσουμε ξανά στην Εθνική Ομοψυχία», εξήγησε ο ίδιος.

Επίσης, ο κ. Γκίνος αναφέρθηκε και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, λέγοντας ότι «διαμαρτυρόμαστε επίσης έντονα για τις μεθοδεύσεις των Σκοπίων να αναγνωρισθούν διεθνώς ως «Μακεδονία». Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική!»

Είναι μεγάλο λάθος και τεράστια αμέλεια, η παραμέληση της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Είναι Έλληνες και θέλουν να προασπίσουν τον ελληνικό πολιτισμό. Οφείλουμε να τους παρέχουμε την αμέριστη στήριξή μας.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα