Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Στόχος να αρχίσουν 4 έργα στους οδικούς άξονες τον Απρίλιο

09:06 24/1/2013 - Πηγή: 24wro
Με τα καλύτερα λόγια περιέγραψε την προσπάθεια του υπουργού Ανάπτυξης...
κ. Κωστή Χατζηδάκη για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος κ.Γιοχάνες Χαν. Μιλώντας σε κοινή σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, ο κ. Χαν εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ξεκινήσουν τα έργα στους τέσσερις αυτοκινητόδρομους (έχουν διακοπεί από το 2010) και ότι θα ολοκληρωθούν χωρίς
απώλειες τα «ξεχασμένα» έργα του Γ' ΚΠΣ.

Μπουλντόζες τον Απρίλιο

«Ο στόχος μας είναι και τα τέσσερα έργα να ξεκινήσουν τον Απρίλιο» δήλωσε ο Ελληνας υπουργός Ανάπτυξης, διευκρινίζοντας ότι βασική προϋπόθεση είναι να υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες (και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) και να δοθεί το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο κος Χατζηδάκης ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα ανώτατα κλιμάκια της Κομισιόν για το θέμα των αυτοκινητοδρόμων δηλώνοντας ότι θα δημιουργηθούν «25.000 νέες θέσεις εργασίας» μόλις ξαναπιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες. «Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα γιατί η επανεκκίνηση θα συμβολίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας» είπε ο Υπουργός στις Βρυξέλλες.

Ο Επίτροπος Χαν στάθηκε στα 181 έργα προτεραιότητας τα οποία βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης. Ανέφερε ότι 16 από αυτά έχουν ολοκληρωθεί, σε 100 σημειώνεται πρόοδος, ενώ στα υπόλοιπα 65 «χρειάζεται να γίνουν κι άλλες διαπραγματεύσεις». Αυτό σημαίνει ότι αν δεν προχωρήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα θα απενταχθούν από το ΕΣΠΑ και τα κονδύλια που δεσμεύουν θα δοθούν σε άλλα έργα.

«Είμαι βαθιά εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να υποβάλει αιτήσεις πληρωμής ύψους 3,2 δις. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 87% του στόχου που τέθηκε για το τελευταίο αυτό έτος στο πλαίσιο του Μνημονίου. Πρόκειται για τεράστιο επίτευγμα, το οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα» δήλωσε ο κ. Χαν για την πρόοδο του ΕΣΠΑ.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας· γνωρίζουμε ότι η ουσία του όλου εγχειρήματος είναι να επιτύχουμε αποτελέσματα. Εργαζόμαστε νυχθημερόν πάνω στα έργα προτεραιότητας ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» ανέφερε από την πλευρά του κ. Χατζηδάκης.

Περιοδεία Χαν στην Ελλάδα

Τον επόμενο μήνα, ο Επίτροπος Χαν θα επισκεφτεί την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας του Επιτρόπου και στις 13 ελληνικές περιφέρειες, με την οποία επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων - της κυριότερης πηγής δημοσίων επενδύσεων για τη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα