Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Χαρίζω τις επόμενες εκλογές...

10:53 3/8/2012 - Πηγή: 24wro
Tο κλισέ περί ηλεκτρικής καρέκλας είναι ξεπερασμένο πια για τους υπουργούς της...
μνημονιακής Ελλάδας. Χθες, ας πούμε, ο Κ. Χατζηδάκης -ο οποίος διεκδικεί με άνεση τον τίτλο του υπερυπουργού- δήλωσε έτοιμος να... θυσιάσει ακόμα και την επανεκλογή του στη Βουλή στον βωμό της ανάπτυξης και, κατ' επέκταση, της σωτηρίας της οικονομίας.
«Θέλω να πολιτευθώ», είπε ο υπουργός
Ανάπτυξης (και όχι μόνο...), «σαν να είναι η τελευταία μου θητεία, αγνοώντας το πολιτικό κόστος». Και, στον ίδιο προσωπικό τόνο, συμπλήρωσε: «Χαρίζω ευχαρίστως τις επόμενες εκλογές σε όποιον θέλει να τις κερδίσει. Μου φτάνει να έχουμε κάνει ό,τι επιβάλλει η συνείδησή μας για τη σωτηρία της χώρας. Ζητούμενο αυτές τις ώρες δεν είναι οι επόμενες εκλογές, αλλά η σωτηρία της Ελλάδας».

Πρόοδος για ΟΣΕ
Παρεμπιπτόντως, μπορεί ο Κ. Χατζηδάκης να μη θέλησε χθες να μιλήσει συγκεκριμένα ως προς το αν έχει διαγνωσθεί σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν παρέλειψε όμως να τονίσει ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να προχωρήσει το θέμα του ελληνικού σιδηροδρόμου «μόνο στα χαρτιά», αλλά να αντιμετωπιστεί πραγματικά: «Επιτρέψτε μου να πω ότι, ακριβώς επειδή ήμουν ο υπουργός που ξεκίνησε το πλάνο αναδιοργάνωσης του ΟΣΕ, θα ήθελα να ταυτιστώ με μια ουσιαστική πρόοδο στο ζήτημα του ΟΣΕ, έχοντας στο μυαλό μας και τους εργαζομένους αλλά και το συμφέρον των φορολογουμένων».

•Μεγάλα προβλήματα και λίγο χρόνο «βλέπει» στην κατάσταση της Ελλάδας ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος ωστόσο εμφανίστηκε αποφασισμένος... για όλα. «Δεν γίνεται να μην προχωρήσουμε», είπε χθες, «γιατί αποτυχία της κυβέρνησης θα είναι και αποτυχία της χώρας».

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα