Καζάνι που βράζει η Νέα Δημοκρατία

12:14 12/5/2012 - Πηγή: 24wro
Ρεύμα αμφισβήτησης του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, έχει δημιουργήσει το εκλογικό αποτέλεσμα...
αλλά και οι μετεκλογικοί χειρισμοί της ηγεσίας που, σύμφωνα με πολλούς, δημιουργούν σκηνικό συσπείρωσης των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να εμφανίζεται
μετριοπαθής, παραδεχόμενος την εκλογική του ήττα, μιλώντας ανοικτά για «χαμηλά ποσοστά», που δημιουργούν την «ανάγκη ενότητας», ωστόσο η αδυναμία της ΝΔ να ενισχύσει τις δυνάμεις της καθώς και οι πρώτες αποτυχημένες απόπειρες επανένωσης της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας, έχουν δώσει τροφή για σχόλια αλλά και διεργασίες στο εσωτερικό της παράταξης.

«Η ήττα ήταν βαριά. Πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει μια μεγάλη κουβέντα. Κανείς δεν έχει διάθεση να αμφισβητήσει πρόσωπα», τόνιζε χθες, μιλώντας στο newsbomb μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο στέλεχος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, πριν αρχίσει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης και η αποκατάσταση της πολιτικής ισορροπίας στον τόπο.

Μεγαλύτερη είναι η δυσφορία στο λεγόμενο φιλελεύθερο κομμάτι της παράταξης, χωρίς ωστόσο οι συζητήσεις και ο προβληματισμός να περιορίζεται αυτή τη φορά, σε συγκεκριμένους μόνο βουλευτές.

«Το ζήτημα δεν είναι μόνο να μαζέψουμε το 'παλιό' αλλά να απευθυνθούμε και στο 'καινούριο'. Δεν μπορεί μόνο ο κος Τσίπρας να απευθύνεται στους νέους», έλεγε, και πάλι στο newsbomb, άλλο στέλεχος της ΝΔ, παραδεχόμενο ωστόσο πως και το άνοιγμα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Στέφανο Μάνο, μπορεί, έστω και τώρα, να φανεί χρήσιμο.

Οι διαφοροποιήσεις και οι ενστάσεις «γαλάζιων» τέως και νυν βουλευτών , φάνηκαν και τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα. Είναι γνωστή άλλωστε η επίσκεψη του Νικήτα Κακλαμάνη, στα κεντρικά γραφεία του κόμματα, στη Συγγρού, κατά την οποία παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά, εγγράφως τις... «οδηγίες» του, σχετικά με το πώς θα έπρεπε να κινηθεί η ΝΔ σε ενδεχόμενη νέα προσφυγή στις κάλπες. Πιο έντονη ήταν η αντίδραση του στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, τέως βουλευτή, Ευάγγελου Αντώναρου, μέσω του προσωπικού του προφίλ στο tweeter, όπου ανέφερε: «Κάποιοι λέγανε πριν 2 χρόνια πως ο Καραμανλης οδήγησε τη ΝΔ σε "ιστορικό χαμηλό". Τώρα την βυθίσανε στον ιστορικό της πάτο».

«Φουσκώνει» τον Τσίπρα

Δυσμενή σχόλια ακούστηκαν και για τη χθεσινή δριμεία κριτική του Αντώνη Σαμαρά στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

«Τα ίδια λέγαμε και προεκλογικά. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ανεβάσαμε τον Τσίπρα. Δεν καταλαβαίνω σε τι ωφελεί να ασχολούμαστε και τώρα μαζί του», σημείωνε «γαλάζιος» βουλευτής, δηλώνοντας ξεκάθαρα την εναντίωσή του στην επανάληψη της ίδιας άκαρπης ρητορικής.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όσοι υπερασπίζονται αυτή την κριτική, δεν διαφωνούν αναγκαστικά στην ουσία των σχολίων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, απλώς εκτιμούν πως έχει τελικώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά τα οποία θεωρεί η «κλειστή», όπως λένε, ομάδα, που περιστοιχίζει τον αρχηγό της
Keywords
Τυχαία Θέματα